-

-

torstai 9. lokakuuta 2014

Minttu-suklaa cupcaket




Huom. kuvassa ei ohjeen mukaista kuorrutusta!



Karnevaaleihin on vielä tovi aikaa, mutta ajattelin julkaista toissa vuonna leipomieni minttu-suklaa kuppikakkujen reseptin aka. 'karnevaalimuffinit'. Ohjeen löysin Valion sivuilta, klik!


Minttu-suklaa cupcaket (12 kpl) 


1 prk (200 g) kermaviiliä
100 g voita
1 muna
1 tl piparminttuaromia
75 g tummaa suklaata
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Voiteluun
2 rkl voita

Minttu-suklaakuorrutus

200 g voita
6 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
2 rkl kaakaojauhetta
1/4 tl piparminttuaromia
2 - 3 tippaa vihreää karamelliväriä


Sekoita kulhossa kermaviili, sulatettu, jäähtynyt voi, muna ja piparminttuaromi.
Rouhi suklaa veitsellä.
Lisää suklaa ja kuivat aineet seoksena. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Voitele muffinipellin syvennykset tai laita niihin muffinivuoat. Jaa taikina syvennyksiin.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 14 - 16 min.

Kuorrutus:

Sekoita sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi, sokerit sekä vesi tasaiseksi kreemiksi.
Jaa kreemi kahteen osaan. Lisää toiseen osaan kaakaojauhe ja toiseen piparminttuaromi sekä vihreä elintarvikeväri. Sekoita molemmat hyvin.

Aseta tähtitylla (Ø 11 mm) pursotinpussiin. Lusikoi suklaakreemi pussin toiselle laidalle ja piparminttukreemi toiselle. Pursota kreemiä hyvin jäähtyneiden leivonnaisten päälle.
Tarjoa samana päivänä. Cupcaket voi pakastaa joko kuorrutteen kanssa tai ilman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti