-

-

keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Joulumietteitä

Hmmmm. Mitä joulu on? Hmmmm. Jokaiselle (joulua ylipäänsä viettävälle) merkitsee hyvin erilaisia asioita. Hyvä niin. Jeesuksen syntymäpäivästä hysteeriseen kulutusjuhlaan. Spektri on suuri.

Minulle, ulkosuomalaisena, joulu on perhe ja suku, ystäviäkin kerkeän nähdä (toivottavasti...). Vaikka viihdyn erinomaisesti uudessa kotimaassani koti-ikävä Suomeen iskee toisinaan. Koen monesti huonoa omatuntoa, kun en ole vanhempieni luona. En näe sisaruksiani kuin kesällä ja joululomalla muutaman kerran. Puhumattakaan muista sukulaisista, kummilapsesta jne.

Olen herkkä luonne. Tiedän, että ei pitäisi kokea vastuuta jokaisesta ihmisestä. Tiedän kuitenkin, etta terveet vanhempani pärjäävät hienosti samoin muu lähisuku. Uskon, että joulu itsessään tuo ihmisistä herkän puolen esille. Jokavuotinen koti-ikävä iskee joulukuussa ennen lomalle lähtöä. Kuitenkin mukavan, 2-3 viikkoa kestäneen Suomivierailun jälkeen on myös hienoa palata omaan kotiin, tuttuihin ympyröihin, tavisarkeen, tietty omaan sänkyynkin...☺

Pidetään huolta läheisistämme, rauhallista joulua kaikille!! ☆☆☆☆

2 kommenttia:

 1. Onpas kivanoloinen blogi, jään heti lukijaksi. Iloista loppuvuotta! :)
  Heidi K - http://omituinenpieniperhe.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Heidi ja kiitos kommentistasi. Mukavaa loppuvuotta sinullekin, kaikkea hyvää vuodelle 2015! :)

   Poista