-

-

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kevään tuntua ja karnevaalit

Tänään meidän perhe pistää nokan oven ulkopuolelle ja lähtee ihmettelemään kaupungin villiä ja hullun värikästä karnevaalihumua. Jo useana päivänä kaupungin keskustassa on aidattu alueita ja katujen varsille on tuotu niin Imbiss-kojuja ('snägäri') kuin käymälöitäkin. Isolle camping-alueelle on pystytetty useampana päivänä karnevaalitelttaa ja kaupat ovat tietysti myyneet jo useamman viikon jos jonkinlaista karnevaaliasustetta, päähinettä ja peruukkeja.Hieman faktaa karnevaaleista:


Karnevaalikauden päätapahtuma on Rosenmontag, ”ruusumaanantai”, jota vietetään aina 48 päivää ennen pääsiäissunnuntaita. Karnevaaliaika – alueesta riippuen saksaksi Karneval, Fasching tai Fastnacht – tarkoitti keskiajalla aikaa loppiaisesta tuhkakeskiviikkoon eli laskiaistiistaita seuraavaan päivään, josta alkaa pääsiäiseen päättyvä paastonaika.
Nykyään karnevaalikausi, jota kutsutaan myös viidenneksi vuodenajaksi, alkaa jo 11. marraskuuta kello 11.11, mutta käytännössä siihen liittyy ennen kevättalvea vain yksittäisiä tapahtumia, jotka sitten huipentuvat viisipäiväiseen juhlintaan ennen laskiaista.

Karnevaaleja juhlitaan niin Saksassa kuin muuallakin Keski-Euroopassa enimmäkseen katolisilla alueilla.
Ensimmäinen ruusumaanantain kulkue järjestettiin 1823 Kölnissä, kaksi vuotta myöhemmin seurasi Düsseldorf ja vuonna 1836 Mainz. Kulkueita on sen jälkeen järjestetty lähes vuosittain sota- ja pulavuosia lukuunottamatta. Vuosi vuodelta karnevaalien viettäminen on lisääntynyt ja levinnyt koko Saksaan. Erityisen tärkeänä karnevaaliperinnettä pidetään Reininmaalla.

Lähde: Saksan suurlähetystö Huomenna lapset juhlivat koulussaan. Toinen lapsista pääsee hulinoimaan luokkakavereidensa kanssa sisäleikkipuistoon, kun toinen lapsista juhlii ihan koulun tiloissa. Kummallakin on hienot vermeet jotka isä toi Miamista, Disney kaupasta. Tänä vuonna mennään Frozen - ja Star Wars -henkeä. ;) (Kuten varmasti aika moni muu lapsi!)


Alla olevat kuvat räpsin uudella puhelimellani, ihan vaan huvin vuoksi. Kantavana voimana kuvissa taitaa olla värikkyys! Mutta sehän tietysti passaa hyvin yhteen karnevaalihumun kanssa. :)
Kukkakaupasta jotain uutta!

2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia :) Alimassa kuvassa olevat kukat näyttää mielenkiintoisilta mitä lie :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin kysäistä ensi kerran kukkakauppiaalta, että mikä on kukan nimi :)

      Poista