-

-

maanantai 23. tammikuuta 2017

Maanantaiset höpinätSaksan kurssista ei ole jäljellä enää kuin reilun kuukauden verran. Prüfung kolkuttelee jo ovella ja ajattelen sitä pelonsekaisin tuntein, hikikarpalot jo valmiina otsalla. Keväällä tulee kuitenkin jo kuusi vuotta Saksassa. Pitäisikö minun siis puhua jo hyvinkin sujuvasti, tilanteessa kuin tilanteessa vai ainoastaan tulla sillä kielitaidolla toimeen? Noh, sitä en tiedä, makuja on monia, kuten on puhujiakin. Kuitenkin monet vertaavat omaa kielitaitoaan muihin. En itse kuitenkaan aristele avata suutani tunnilla vaikka joskus tuntuisi, että pari penkkiriviä eteenpäin joku puhuisi kuin vettä vaan. Onneksi sen verran olen oppinut, että itseään ei saa liikaa (jos ollenkaan) verrata muihin. Pitäisi olla vaan hitsin ylpeä omista saavutuksista tai tekemisistä ja samalla iloita niiden kanssaolijoiden taitoja. Mutta me suomalaiset olemme vaatimattomia, ei haluta turhaan 'kerskailla', pidetään ne ilot ihan itsellämme. Onneksi omaan varsin hyvän huumorintajun, joten pikkuvirheet eivät ihan heti lannistaisi vaan niille voi nauraakin. 

Tänään on allekirjoiteltu lasten kokeita ja autettu hiukan matematiikan läksyissä. Illan ruokakin on valmiina (eilisen kanasapuska) joten jää paljon aikaa saksan tehtävien tekoon...jaiks, pitäisikö siis nyt jo aloittaa? Illalla voisi sitten vaikka sohvan nurkassa katsoa TV:tä tai Netflixiä, ei kummittelisi takaraivossa enää kotitehtävät. ;)
p.s. Yleensä teen kotitehtävät ilalla miehen katsellessa töllöä :)Kuvat eivät liity tekstiin sitten mitenkään! :D

Kuvissa eteisen lipasto jonka päälle heitän rannekelloni, sormukseni ja 
ehkä muut koruni, kun alan laittamaan ruokaa.

Ensi viikolla jo helmikuu, miten voi olla mahdollista??5 kommenttia:

 1. Hienoa, että uskallat käyttää oppimaasi kieltä! Meillä suomalaisilla tuntuu puuttuvan rohkeutta vieraan kielen puhumiseen, ellei sitä osaa täydellisesti. Eikö tärkeintä ole, että saa itsensä ilmaistuksi? Itse puhun kahdeksaa kieltä, eikä haittaa, vaikka tulee virheitä.
  Onnea kokeeseen! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! 8 kieltä? :D :D Kerro ihmeessä mitä kaikkia kieliä puhut?

   Poista
  2. Ja kiitos vielä sinulle :) B2 Prüfung sitten maaliskuun alkupuolella. Jännät paikat...jo nyt. ;)

   Poista
 2. Niitä kieliä vain on kerääntynyt vuosien varrella, kun on kiinnostusta ja tarvetta ollut. Suomen lisäksi puhun ruotsia, saksaa, englantia, venäjää, Italiaa, espanjaa ja ranskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Wau, hienoa! Kielten opiskelu on hyödyllinen harrastus ja varmasti hyvin antoisaa.

   Poista