tiistai 12. huhtikuuta 2022

Helppo macaron-ohje

 



Meistä on tullut tyttären kanssa aikamoisia macaron-leipureita. Lyhyen ajan sisällä olemme onnistuneet kahteen kertaan tekemään (ainakin omasta mielestämme) varsin kauniita macaron-leivonnaisia ja tänään tai huomenna on tarkoitus tehdä uusi satsi pääsiäistä silmällä pitäen.

Macaronien ohje löytyi leivontakirjasta nimeltä "Parhaat leivonnaiset, suolaista ja makeaa". Alkuperäinen ohje on hasselpähkinä-suklaamacaronit, mutta meidän omista tuli hempeän pinkkejä. Ja pitää vielä kehua, että silikoninen macaron-alusta oli todella hyvä ostos! (Eikä edes maksanut hirveän paljon. Hintaa en tähän hätään kyllä muista. Paketissa oli kaksi alustaa.)



Kirjasta löytynyt ohje:

50 g mantelijauhoja
25 g hasselpähkinöitä hienoksi jauhettuna  (itse käytin yht. 75 g mantelijauhetta)
115 g (n. 2 dl) tomusokeria
2 isoa munanvalkuaista
50 g (0,6 dl) sokeria


Sekoita mantelijauho, hasselpähkinäjauho ja tomusokeri monitoimikoneessa. Siivilöi seos kulhoon. 
Vaahdota valkuaiset isosssa kulhossa vaahdoksi ja vatkaa sekaan vähitellen sokeri, kunnes marenki on kiiltävää ja kovaa. 
Kääntele marenkiin jauhoseosta kolmasosa kerrallaan lastalla/nuolijalla. Kun kaikki kuivat ainekset ovat sekoittuneet hyvin, jatka seoksen leikkaamista ja kääntelyä, kunnes saat kiiltävää, sakeaa ja nauhamaista taikinaa.
Kaada taikina pursotuspussiin (minulla oli käytössä minigrip-pussi ilman tyllaa), jossa on 1 cm:n tylla. Pursota (silikonialustalle) pyöreitä macaroneja. 'Tiputa' uunipelti pöydälle 5 cm korkeudesta pari kertaa, jotta ilmakuplat rikkoutuvat. Anna macaron-kuorien seistä 30 minuuttia ja paista sitten 160 asteessa noin 10-15 min. Anna kuorien jäähtyä hyvin ennen kuin irroitat ne lastalla. 
Pelkät macaron-kuoret säilyvät ilmatiiviissä rasiassa, jääkaapissa muutaman päivän ja täyttö kannattaa tehdä jo vaikka päivää aiemmin, että pieni leivonnainen kerkiää tekeentyä. Pakastustakaan ei kuulemma tarvitse pelätä, säilyvtä hyvinä kuukauden verran! 

Ja täytteet oman maun mukaan! Ja jos haluaa päästä helpolla sisään voi laittaa pelkästään nutellaa. Lapset rakastavat. ;)












4 kommenttia:

  1. Aivan mahdottoman kauniita, samankokoisia ja hieno pitsireunus!Kyllä olette taitavia leipureita! Minä en ole vielä koskaan uskaltautunut kokeilemaan macaronsien tekoa, vaikka mieli on tehnyt. Uskaltaisiko tällä Sinun ja tyttäresi hyväksi havaitsemalla reseptillä kokeilla? Meillä on kesällä järjestettävänä häät ja tytär toivoi sinne macaronseja, mutta kieltäydyin kunniasta. Pitäisikö sittenkin ottaa haaste vastaan ja edes kokeilla 🤔
    Hyvää tikkutiistaita sinne teille 💛🐰🐣☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin muuten päivissä hieman sekaisin. Olin varma, että tänään on keskiviikko! Kirjoitit, että hyvää tikkutiistaita ja heräsin horroksesta ja olin taas perillä viikonpäivästä. ;)

      Noudatimme ohjetta tarkasti, mutta uskon, että meidän taikinan sekoitustyyli oli hieman erilainen kuin ammattileipureilla. ;) MUTTA silti, aivan uskomattoman hyvin onnistui. Olimme tyttären kanssa niin iloisia! :)

      Mukavaa pääsiäistä sinne ja tikkutiistaita. 💛😊🐇🐣🌞

      Poista
  2. Hyvää pääsiäistä sinne merentaa. Hienosti olette onnistuneet macaronsien tekemisessä. Todella kauniita :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos paljon! 🥰 Mukavaa pääsiäistä! 🌼🐣

    VastaaPoista