perjantai 21. marraskuuta 2014

Tortillasuupalat (pikkujouluhengessä?)

Hmmm, mihinköhän illanistujaisiin nämä on valmistettu? Kuva ei nimittäin ole uuden uusi joten en osaa nyt sanoa. Mutta väliökös tuolla, kunhan resepti löytyy (ja kaikkea voi varioida). Kuvassa näkyy olevan useampaa herkkua ja taka-alalla on selkeästi juustolajitelma. Ne ovatkin tämän perheen herkkua! Miehen kanssa tulee herkuteltua erilaisilla juustoilla. Ostamme juustotiskiltä/-kaupasta ihan pieniä palasia koemaistelua varten, seuraavalla kerralla voi ostaa sitten enemmän. Suomessa juustotiskejä saati sitten juustoihin erikoistuneita kauppoja saa hakea, täällä Saksassa ne ovat vielä ihan tavallisia. Pidän kovasti siitä, että voin ostaa juuri sen verran, todella vähän tai vaikkapa isonkin kimpaleen juuri sitä mitä haluan. Näin tulee tutustuttua uusiin makuihin ja voi löytää uusia lemppareita.

Mutta kerrotaanpas mitä kuvassa etualalla on. Ne näyttäisi olevan tortillaletuista valmistettuja suupaloja. :) Niitä olen valmistanut useammankin kerran. Väliin voi sujauttaa tuorejuustosta, ranskankermasta, kinkusta/kanasta/lohesta/tonnikalasta valmistetun täytteen jonka voi maustaa mielensä mukaan (tuoreet yrtit sopivat aina). Nämä lipputikut näyttävät ruokapöydässä toki hauskoilta, mutta ovat myös käytännöllisiä. Rullat lähtisivät heti aukeamaan eikä moisia suupaloja olisi helppo onkia lautaselle saati sinne nälkäiseen suuhun...

Rucola antaa aina hauskan 'viimeistellyn' ulkonäön ja eipä se ole hassumman makuistakaan!

Kuvassa on minusta pikkujoulutunnelmaa, vaikka en muista yhtään koska tämä on otettu. Toki pikkujouluissa voi olla muutakin tarjottavaa kuin tähtitorttuja tai ruskeita joulupipareita. Luovuus kunniaan ja lempparireseptit esille!
Onko tänä vuonna pikkujouluilua tiedossa? 

Mukavaa viikonloppua :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti