-

-

torstai 4. joulukuuta 2014

Teetä ja macarons-leivoksia

Taas olen herkutellut. Miten onkaan, että torstai sattuu olemaan nykyään viikon paras päivä. Siihen kuuluu niin ystävien tapaamista (saksan opiskelun parissa...voin kertoa joskus lisää...) kuin monena viikkona peräkkäin herkkuja! Viime viikolla oli ihanaa kakkua ja Früchtetee kupillinen uudessa, viihtyisässä kahvilassa ja tänään se oli macarons-leivoksia ystävän kotona. Nam, nam. Vatsa kiittää. ;)
Tein mestarileipurille aka ystävälleni macarons-tilauksen....joulupöytään ja varsinkin jälkkäripöytään mahtuu AINA lisää. Maukas ateria ilman jälkiruokaa on teeskentelyä, vai miten sen sanonta kuuluukaan??


Hyvin lyhykäinen (ehkä kuitenkin ytimekäs, heh) postaus tällä kertaa,
hyvää yötä, enkelit myötä....p.s. Olenpa ollut laiska järjestelmäkamerani kanssa, yritän ryhdistäytyä ja vähennän kännykkäkuvia...

2 kommenttia:

  1. Yritin kerran leipoa macaronsseja. Niistä tuli rumia, mutta maukkaita. Suomesta ei ilmeisesti saa tarpeeksi hienojakoista mantelijauhetta näiden herkkujen oikeaoppiseen valmistamiseen. Tai sitten mä en vaan osaa.;)

    VastaaPoista
  2. Tämä macaronsleipuri-ystäväni kertoi, että itse taikinan teko on todella tarkkaa puuhaa. Eri kerroilla valmistetut leivokset voivat olla rakenteeltaan täysin erilaisia vaikka ohjetta olet seurannut gramman tarkasti. Kuulemma yksikin ylimääräinen taikinan sekoitus muuttaa rakennetta.

    Ihmeellistä tämä leipominen. ;) Itse en ole vielä kokeillut, uskallankohan edes! :D :D

    VastaaPoista