keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Hasselpähkinäkakku

Mies teki töihin evääksi pähkinä-hedelmä-sekoituksen. Puolikas hasselpähkinäpussi jäi majailemaan pöydälle ja siitä samantien keksinkin, että leivon pähkinäisen kakun. Internetin loputon reseptien maailma oli pelastukseni ja löysin tämän mainion, helpon reseptin.









3 dl sokeria
21/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua margariinia
2 kpl kananmunaa
11/2 dl kuumaa vettä
80 g hasselpähkinärouhetta

vuokaan
rasvaa, korppujauhoja 

koristeluun
1 levy tummaa suklaata,
hasselpähkinärouhetta


Valmistusaika 30 - 60 min


Sekoita keskenään sokeri ja kuivat ainekset.

Lisää sulatettu margariini, munat ja lopuksi kuuma vesi hyvin sekoittaen.
Lisää sekaan suurin hasselpähkinä rouhetta. Osan voi jättää koristeluun.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan 
ja paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 40min.

Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Sulata suklaa varovasti kattilassa, 
ja kaada kakun päälle. Ripottele loput hasselpähkinärouheesta koristeeksi.




Herkullinen resepti on otettu Kotikokkien sivuilta, reseptiin pääset tästä!





Varioin reseptiä sen verran, että osan vehnäjauhoista korvasin
mantelijauhoilla, margariini vaihtui voihin ja vanilliinisokeri vaniljasokeriin.

Suklaata en myöskään lähtenyt sulattamaan kakun päälle koristeeksi.
Käytin sen sijaan kaupan tomusokerikuorrutetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti