3 dl sokeria
21/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua margariinia
2 kpl kananmunaa
11/2 dl kuumaa vettä
80 g hasselpähkinärouhetta
vuokaan
rasvaa, korppujauhoja
koristeluun
1 levy tummaa suklaata,
hasselpähkinärouhetta
Valmistusaika 30 - 60 min
Sekoita keskenään sokeri ja kuivat ainekset.
Lisää sulatettu margariini, munat ja lopuksi kuuma vesi hyvin sekoittaen.
Lisää sekaan suurin hasselpähkinä rouhetta. Osan voi jättää koristeluun.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan
ja paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 40min.
Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Sulata suklaa varovasti kattilassa,
ja kaada kakun päälle. Ripottele loput hasselpähkinärouheesta koristeeksi.
Herkullinen resepti on otettu Kotikokkien sivuilta, reseptiin pääset tästä!
Varioin reseptiä sen verran, että osan vehnäjauhoista korvasin
mantelijauhoilla, margariini vaihtui voihin ja vanilliinisokeri vaniljasokeriin.
mantelijauhoilla, margariini vaihtui voihin ja vanilliinisokeri vaniljasokeriin.
Suklaata en myöskään lähtenyt sulattamaan kakun päälle koristeeksi.
Käytin sen sijaan kaupan tomusokerikuorrutetta.
Käytin sen sijaan kaupan tomusokerikuorrutetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti