Laitetaanpa kaksi erilaista vohvelireseptiä, siitä kokeilemaan ja löytämään oma suosikki:
noin 20 kpl
3 munaa
4 dl maitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
50-100 g voisulaa tai kermaa
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen. Lisää voisula tai kerma.
Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista vohvelipannulla vohveleiksi.
Vähälaktoosisia vohveleita saa käyttämällä vähälaktoosista kermaa tai kookosmaitoa ja vähärasvaisia vohveleita käyttämällä rasvan sijasta pelkkää kivennäisvettä tai kevyt kookosmaitoa.
2 kananmunaa
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
Vähälaktoosisia vohveleita saa käyttämällä vähälaktoosista kermaa tai kookosmaitoa ja vähärasvaisia vohveleita käyttämällä rasvan sijasta pelkkää kivennäisvettä tai kevyt kookosmaitoa.
Ohje Myllyn Paras, klik!
8 annosta
2 kananmunaa
4 dl kevyt- tai täysmaitoa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
2 rkl juoksevaa margariinia
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää suola ja rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
Kuumenna vohvelirauta. Paista taikinasta vohveliraudalla ohuita vohveleita. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa. Huolehdi, että vohvelit pysyvät kuumina, joko uunissa tai pöydällä vadilla hyvin peitettyinä.
Ja vohvelithan maistuvat jäätelön, marjojen, hedelmien, kermavaahdon, hillon, suklaarouheen tai kookoshiutaleiden kera. Onhan noita herkullisia komboja vaikka kuinka monta! Jälkimmäistä taikinaa voi käyttää suolaisten välipalavohveleiden tekoon tai maistuisivat varmasti vieraille kahvipöydässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti