perjantai 13. helmikuuta 2015

Nam, suklaakakku

MeNaisten sivuilla, suussasulava ranskalainen suklaakakku nimellä, ollut herkku oli  p-a-k-k-o toteuttaa! Ei mitään mutinoita eikä vastaanhangoittelua, vaan toimintaa! Kananmunat: CHECK! Sokeri: CHECK! Tummaa suklaata: CHECK! Voi: CHECK! (+ tomusokeriakin löytyi)












200 g taloussuklaata
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 185 asteeseen. Jos käytät kiertoilmaa, lämmitä uuni 170 asteeseen.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.

Sulata suklaa, sulata myös voi. Sekoita suklaa ja voisula keskenään. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset puhtaisiin, kuiviin kulhoihin.
Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää 1 dl sokeria pikkuhiljaa joukkoon, kokoajan vatkaten. Vaahto on valmis, kun se on kiiltävä ja ei irtoa kulhosta kallistaessasi kulhoa.

Vaahdota keltuaiset ja toinen desi sokeria vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos ja keltuaisvaahto keskenään.
Nostele valkuaisvaahto parissa erässä varovasti seoksen joukkoon.

Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia.

Anna kakun vetäytyä vähintään 30 minuuttia. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.




Helppo/ nopea valmistaa, kaunis, halkeileva pinta ja hmmmmmm maistuu.....hmmmm...
yum!









Olkoon tämä nyt sitten ystävänpäivän kakku!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti