Viikonlopun BBQ viemisinä ollut mansikkakku oli superhelppo valmistaa:
- 3 samankokoista lasia, yhteen 3-4 kananmunaa ja muihin laseihin saman verran vehnäjauhoja (laitoin myös perunajauhoja, näin pohjasta tulee pehmeän kuohkea) ja siihen viimeiseen saman verran sokeria.
'Jauholasiin' sekoitin vielä 1 tl
leivinjauhetta sekä 1 tl vaniljasokeria.
Sokerin ja kananmunien vatkaus
ja jauhot perään.
Vuoan rasvaus ja korppujauhoja reunoille,
uuniin 175 asteeseen n. 30-40 minuutiksi. Kokeile pohjaa hammastikulla!
Kun pohja oli jäähtynyt leikkasin sen kahtia ja kostutin Apfelschorlella (mehu käy).
Kermaa vaahdoksi, sekaan pienempi purkki rahkaa. Makeutus sokerilla ja paljon vaniljasokeria.
Kakun kasaus ja mansikoilla koristelu!
(Kerma-rahkaa ja marjoja
myös kakun väliin :) )
Saa kysellä, jos nopeasti kirjottamani resepti on aivan pöhkö eikä siitä saa mtn selvää. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti