POHJA
150 g voita tai margariinia (käytin Flora Culinessea)
3 rkl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1-2 rkl vettä
TÄYTE
4 kananmunaa
1 vaniljatanko
3 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) mascarponejuustoa (käytin ranskankermaa)
2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sitruunamehua (käytin appelsiinimehua)
Vaahdota rasva ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon vehnä- jauhot ja kananmuna ja lopuksi vesi.
Erottele täytteen kananmunat keskenään. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja raaputa siemenet kulhoon. Lisää keltuaiset ja loput täytteen aineksista ja vatkaa seos huolella tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset erikseen ja lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen taikinaan.
Aseta leivinpaperiarkit irtopohjaisten kakkuvuokien pohjan ja reunan väliin. Valmista yksi isompi, halkaisijaltaan 24 cm oleva tai kaksi pienempää, halkaisijaltaan noin 18 cm kakkua. Painele taikina vuokien pohjille ja reunoille. Valuta täyte vuokiin ja tasoita pinta. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Nosta jäähtymään. Anna vetäytyä hyvin viileässä ennen vuoasta irrottamista.
3 rkl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1-2 rkl vettä
TÄYTE
4 kananmunaa
1 vaniljatanko
3 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) mascarponejuustoa (käytin ranskankermaa)
2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sitruunamehua (käytin appelsiinimehua)
Vaahdota rasva ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon vehnä- jauhot ja kananmuna ja lopuksi vesi.
Erottele täytteen kananmunat keskenään. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja raaputa siemenet kulhoon. Lisää keltuaiset ja loput täytteen aineksista ja vatkaa seos huolella tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset erikseen ja lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen taikinaan.
Aseta leivinpaperiarkit irtopohjaisten kakkuvuokien pohjan ja reunan väliin. Valmista yksi isompi, halkaisijaltaan 24 cm oleva tai kaksi pienempää, halkaisijaltaan noin 18 cm kakkua. Painele taikina vuokien pohjille ja reunoille. Valuta täyte vuokiin ja tasoita pinta. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Nosta jäähtymään. Anna vetäytyä hyvin viileässä ennen vuoasta irrottamista.
Meidän illan herkku aka jälkiruoka sai ylleen ihania mansikoita ja kirsikoita.
Tätä syödään sitten illalla &
varmasti vielä huomenna
Ai ai, nyt tekee mieli tuota 😛Kun palaamme kotiin onkin taas kiva leipoa jotain, kun täällä reissussa ollaan täysin ostopullan varassa.
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua 😊 T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com
Ihanaa viikonloppua teillekin ja antoisaa reissua teille 😊
PoistaTuo on niin hyvää! Itsekin olen leiponut tuota kakkua sitruunaisena versiona!
VastaaPoistaLeppoisaa lauantaita!
Ihanaa viikonloppua Sinulle ja kyllä vaan, juustokakut ovat herkullisia. 😊
PoistaOnpa hyvän näköinen! Voisi kyllä kokeilla tämän tyylistä juustokakkua...
VastaaPoistaMukavaa lauantai päivää!
Itselläni töitä tiedossa koko illan.....kotiin sitten klo 22.00....joten siinnä minun lauantai pvä =D
Jaksamista työn äärelle Sinulle 😊
PoistaHerkullisen näköinen kakku ja mansikat ja kirsikat:) Juustokakut on hyviä kahvileipiä :)
VastaaPoistaKyllä, juustokakut maistuvat kahvin ja teen seurassa. Nam 😊
Poista