POHJA
1 pkt (175 g) Domino-/Oreo-keksejä
50 g voita
TÄYTE
4 liivatelehteä
2 dl kermaa
400 g rahkaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
n. 2 dl aprikoosipaloja (säilykepurkillinen)
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit minigrip-pussissa pieneksi. Sulata voi. Laita leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita keksimurska ja voi keskenään ja painele keksiseos kevyesti vuoan pohjalle. Pilko hedelmät pieniksi paloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahkan joukkoon sokerit sekä hedelmäpalat. Kiehauta pieni määrä vettä ja sulata liivatteet vesitilkassa. (Purista liivatteista ylimääräinen vesi ennen kuumaan veteen lisäämistä.) Lisää sulaneet liivatteet pieni tilkka kerrallaan rahkaseokseen samalla koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon varovaisesti vielä kermavaahto. Kaada seos keksipohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin vähintään 4 h tai mieluiten yön yli. (Peitä kelmulla!)
Koristele valmis kakku haluamasi tavalla. :) Ja herkkua kohti ja teetä/kahvia kuppiin!
Pienempi vuoka olisi ollut ehkä kivempi, että olisimme saaneet
korkeamman kakun...hmmm...
Tätä kakkua mies vei töihin mennessään.
Olen aina silloin tällöin leiponut toimistolle kahviherkkuja.
Tähän mennessä kaikki ovat tykänneet. :D
Namskis! Hyvältä näyttää!
VastaaPoistaKunpa olisin tehnyt mehukiilteen päälle niin olisi ollut oikein piste i:n päällä. Ensi kerralla sitten. Mukavaa loppuiltaa Sinulle! :)
PoistaHerkullinen ohje!
VastaaPoistaMukavaa illan jatkoa!
Ja tätä voi varioida vaikkapa vadelmia, mansikoita käyttäen, digestivekeksi-pohjalla tmv. Pitääpä tehdä vaikka miehen synttärikakuksi samanlainen, mutta jollain marjalla. 😊
PoistaLurps! Nyt herahti vesi kielelle 😛
VastaaPoistaT.Maija Myrskyluodolta
Tämä oli herkullinen, helppo kakku. 😊😋 Ja mehu-/marjakiilteen voi halutessaan tehdä päälle.
Poista