lauantai 16. syyskuuta 2017

Kesäkurpitsakakku


Ja nyt sitä luvattua ohjetta kehiin!





















3 kpl kananmunaa
1 1/4 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 1/2 dl rypsiöljyä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1/4 tl suolaa
350 g raastettua kesäkurpitsaa

KUORRUTUS
75 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g tuorejuustoa

KORISTELUUN

1 dl saksanpähkinöitä


Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Vaahdota munat ja sokerit. Lisää öljy.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon. Kääntele joukkoon karkealla terällä raastettu kesäkurpitsa.

Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua noin tunti. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.

Vaahdota rasva ja tomusokeri ja lisää tuorejuusto nokareina. Sekoita kuorrutus tasaiseksi.

Kumoa kesäkurpitsakakku tarjoilulautaselle ja sivele kuorrutus kakun pintaan. Koristele kesäkurpitsakakku saksanpähkinöillä.

Säilytä kesäkurpitsakakku jääkaapissa.



Ohje Maku.fi -sivustolta, resepti, KLIK!





Nyt tuli niin makoisa, pehmeä ja sellainen mehevä kakku, että oksat pois!! Todella ihanan pehmeä maku ja tuoreena, vähän lämpimänä niin ihana herkku teen kera. Nams!


6 kommenttia:

  1. Hyvän näköinen kakku! Tuo kesäkurpitsa on kyllä moni käyttöinen....pidän siitä itsekkin. Mukavaa lauantai iltaa sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakkuresepti jää kyllä käyttöön; maukas ja helppo tehdä! Kesäkurpitsa on kyllä monipuolinen ja hyvä vihannes. Ihanaa sunnuntaiaamua 😊😊

      Poista
  2. Herkullisen näköinen kesäkurpitsakakku!
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli herkkua. 😊 Ja mieskin tykkäsi kovasti, haluaa varmasti, että valmistan joskus työpaikalle...kuten joskus sinne aina jotain leipaisen. 😉 Mukavaa, rentoa sunnuntaita sinnekin. 🌝☀️

      Poista
  3. On varmaan mehevä! En ole tiennyt, että kesäkurpitsaakin voi käyttää kakun leipomisessa.
    Hyvää sunnuntai-iltaa 😊 T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin mehevä ja pehmeä. 😋 Kannattaa joskus kokeilla! 😊 Sunnuntaiterkut sinnekin!

      Poista