Ja nyt sitä luvattua ohjetta kehiin!
3 kpl kananmunaa
1 1/4 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 1/2 dl rypsiöljyä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1/4 tl suolaa
350 g raastettua kesäkurpitsaa
1 1/4 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 1/2 dl rypsiöljyä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1/4 tl suolaa
350 g raastettua kesäkurpitsaa
KUORRUTUS
75 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g tuorejuustoa
KORISTELUUN
1 dl saksanpähkinöitä
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Vaahdota munat ja sokerit. Lisää öljy.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon. Kääntele joukkoon karkealla terällä raastettu kesäkurpitsa.
Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua noin tunti. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.
Vaahdota rasva ja tomusokeri ja lisää tuorejuusto nokareina. Sekoita kuorrutus tasaiseksi.
Kumoa kesäkurpitsakakku tarjoilulautaselle ja sivele kuorrutus kakun pintaan. Koristele kesäkurpitsakakku saksanpähkinöillä.
Säilytä kesäkurpitsakakku jääkaapissa.
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g tuorejuustoa
KORISTELUUN
1 dl saksanpähkinöitä
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Vaahdota munat ja sokerit. Lisää öljy.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon. Kääntele joukkoon karkealla terällä raastettu kesäkurpitsa.
Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua noin tunti. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.
Vaahdota rasva ja tomusokeri ja lisää tuorejuusto nokareina. Sekoita kuorrutus tasaiseksi.
Kumoa kesäkurpitsakakku tarjoilulautaselle ja sivele kuorrutus kakun pintaan. Koristele kesäkurpitsakakku saksanpähkinöillä.
Säilytä kesäkurpitsakakku jääkaapissa.
Ohje Maku.fi -sivustolta, resepti, KLIK!
Nyt tuli niin makoisa, pehmeä ja sellainen mehevä kakku, että oksat pois!! Todella ihanan pehmeä maku ja tuoreena, vähän lämpimänä niin ihana herkku teen kera. Nams!
Nyt tuli niin makoisa, pehmeä ja sellainen mehevä kakku, että oksat pois!! Todella ihanan pehmeä maku ja tuoreena, vähän lämpimänä niin ihana herkku teen kera. Nams!
Hyvän näköinen kakku! Tuo kesäkurpitsa on kyllä moni käyttöinen....pidän siitä itsekkin. Mukavaa lauantai iltaa sinulle ja perheellesi!
VastaaPoistaTämä kakkuresepti jää kyllä käyttöön; maukas ja helppo tehdä! Kesäkurpitsa on kyllä monipuolinen ja hyvä vihannes. Ihanaa sunnuntaiaamua 😊😊
PoistaHerkullisen näköinen kesäkurpitsakakku!
VastaaPoistaMukavaa sunnuntaita!
Oli herkkua. 😊 Ja mieskin tykkäsi kovasti, haluaa varmasti, että valmistan joskus työpaikalle...kuten joskus sinne aina jotain leipaisen. 😉 Mukavaa, rentoa sunnuntaita sinnekin. 🌝☀️
PoistaOn varmaan mehevä! En ole tiennyt, että kesäkurpitsaakin voi käyttää kakun leipomisessa.
VastaaPoistaHyvää sunnuntai-iltaa 😊 T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com
Hyvin mehevä ja pehmeä. 😋 Kannattaa joskus kokeilla! 😊 Sunnuntaiterkut sinnekin!
Poista