maanantai 20. marraskuuta 2017

Pumpulikakku












Tätä kakkua olin halunnut kokeilla jo kauan aikaa, ja miehen ollessa reissun päällä oli 
oiva tilaisuus leipaista minulle ja lapsille jotain hyvää iltapalaksi.

Kakku on murea, mureneva, kauniin vaalea, pehmeä ja omasta mielestäni 
maukas kaikessa yksinkertaisuudessaan. Tämä oli teen kera oikein herkullinen 
iltapala! Tämä resepti jää kyllä käyttöön.

Tämän reseptin löysin Kotikokkien sivuilta, KLIK!





Ohje


Vuokaan
voita (tai margariinia) 
mantelijauhetta 

Taikina
3 kananmunaa 
2 1/2 dl sokeria 
250 g margariinia tai voita 
3 1/2 dl perunajauhoja 
2 tl vaniljasokeria 
1 tl leivinjauhetta 

----------------------------------------------------------------------

Voitele kakkuvuoka ja ripottele mantelijauhetta.
Vaahdota munat ja sokeri.
Kiehauta rasva ja valuta se muna-sokerivaahtoon ohuena nauhana. 
Sekoita taikinaa samalla.
Sekoita keskenään kuivat aineet. 
Sekoita ne taikinan joukkoon.
Paista 175 asteisen uunin alaosassa n. 40-50 min.

2 kommenttia:

  1. Teillä on ollut herkkuiltapala! Kuvat ovat myös kauniit! T.Maija Myrskyluodolta

    VastaaPoista