lauantai 1. joulukuuta 2018

Joulukalenterin 1. luukku: Marja-kinuskitiramisu









Avataanpa tämän vuotinen joulukalenteri ihanalla jälkiruoalla jonka valmistin meidän joka vuotisiin pikkujouluihin. Niinä vuosina, kun olemme juhlineet joulua (tai mitä nyt tahansa) jonkun kotona, olemme aina vieneet syötävää mukanamme. Ehkäpä jotakin omasta kotimaasta, kulttuurista, kaikki tässä meidän ko. porukassa kun ei ole syntyperäisiä saksalaisia (kuten esimerkiksi allekirjoittanut!). Eli mielenkiintoisia ja herkullisia ruokia, sehän se vasta mukavaa onkin!

Tämä minun reseptini ei nyt varsinaisesti ole suomalainen, mutta suomalaisesta joululehdestä löydetty, heh! Kaikkien aikojen jouluherkut - lehti on ihanaa silmänruokaa ja täynnä maukkaita reseptejä joita tekisi mieli kokeilla. Kaikkia reseptejä! Nyt lähti kokeiluun tämä ja maistui oikein hyvin kaikille. 

Minun omani ei ehkä ole yhtä sievä, kuin lehden kuvassa. ;) Mutta joskus tiramisun, ihan sen 'tavallisenkin' voisi tehdä pieniin, sieviin annosmaljoihin, kuten lehden kuvassa. Olisi kaunis myös laittaa tarjolle.







8-10 annosta

8-10 savoiardikeksiä
3 dl pakastekarpaloita (käytin sekamarjoja!)
0,5 dl sitruunamehua
2 dl sokeria
puolikas vaniljatanko

Kinuski
2 dl kermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria

Päällinen
4 liivatetta
2 dl vispautuvaa vaniljakastiketta 
(käytin kasvirasvasekoitettu + vaniljaa)
4 dl mascarponea
0,5 dl juoksevaa hunajaa
2 rkl sitruslikööriä (käytin sitruunamehua+vettä)

Kaakaojauhetta päälle



Laita savoiardikeksit vuoan pohjalle.

Kiehauta marjat sitruunamehun, sokerin ja halkaistun vaniljatangon kanssa, 
niin, että marjat pehmenevät. Poista vaniljatanko ja soseuta.

Kaada seos lämpimänä keksien päälle. Peitä ja anna imeytyä 
jääkaapissa n. 4 h tai seuraavaan päivään.

Tee kinuski: Laita paksupohjaiseen kattilaan kerma ja sokerit. Keitä, kunnes 
kastike on paksuhkoa, 10-15 min. Anna hiukan jäähtyä ja kaada keksien 
päälle. Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 min. Vaahdota 
vaniljakastike ja mascarpone ja lisää hunaja.

Kuumenna sitruslikööri ja liota siihen liivatteet. Katso, että ne sulavat täysin. 
Sekoita liivateliemi kermamassaan koko ajan sekoittaen. 
Kaada seos kastikkeiden päälle ja peitä astia. Laita 
kylmään hyytymään n. 2 h. Koristele kaakaojauheella.





(Resepti: Kaikkien aikojen jouluherkut 2/2018)



Nyt sitten saa luvan jouluttaa vaikka kuinka paljon, 
on jo joulukuun eka!! 
Mukavaa viikonloppua sinulle <3



4 kommenttia: