Rapeiden vohvelien ohje:
(Ohje K-Ruoka, KLIK!)
3 kananmunaa
3dl kevyt- tai täysmaitoa
3dl vehnäjauhoja
1dl hiivaleipävehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
3/4dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
2dl vichyä
Riko munien rakenne. Lisää maito, jauhot, leivinjauhe, suola ja rasva keskenään. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia. Lisää vichy.
Kuumenna vohvelirauta. Paista taikinasta vohveliraudalla vohveleita. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa. Tarjoa vohvelit vastapaistettuina, jolloin ne ovat ihanan rapeita tai pidä ne lämpiminä 100-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä pellillä.
Kuumenna vohvelirauta. Paista taikinasta vohveliraudalla vohveleita. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa. Tarjoa vohvelit vastapaistettuina, jolloin ne ovat ihanan rapeita tai pidä ne lämpiminä 100-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä pellillä.
Täyte:
ranskankerma
lohituorejuustoa
kylmäsavulohi
pippuria
tilliä
Ja makeiden vohvelien päälle lorautetaan Dr. Oetkerin vaniljakastiketta,
mustikkahilloa sekä kermavaahtoa. Ja ääntä kohti, slurps!
Kermavaahdosta tulikin aika jämäkkää.
Vaikka ostan usein luomutuotteita, en ole koskaan tällaista huomannut. Nimittäin luomukerma vaahtoutui tavallista kermaa nopeammin. En tiedä sitten oliko se vain sattumaa, tuntuiko vain siltä, mutta oli aika jännä huomata.
Tämä täytyy testata vielä uudestaan :)
Maanantaiterkut
Meillä hulinaa talossa, kun lasten kaveri kylässä. Tänään olen kuntoillut aamulla ja käynyt ruokakaupassa. Kuulin myös viikonloppuna varsin iloisia uutisia ja näillä näkymin aloitan yhden kurssin syksyllä. Sitten se tietääkin sitä, että työskentelen aamupäivisin sekä toisinaan viikonloppuisin...
Mutta katsotaan, katsotaan ihan rauhassa. Ensin pitää odottaa sinne syksyyn! :)
Mukavaa viikonalkua Sinulle
Voi, mitä herkkuja! Pitääkin kokeilla suolaisia vohveleita perinteisten makeitten lisäksi.
VastaaPoistaKivaa viikkoa!
Kivaa viikkoa sinullekin sinne ja kannattaa kokeilla suolaisia vohveleita myös :) <3
Poista