2 pientä sipulia tai 1 iso
2 valkosipulinkynttä
3-4 prk tonnikalaa (minulla oli sekä oliiviöljyssä että vedessä)
500 g pastaa
2 prk maustettua tomaattimurskaa
tilkka vettä (huuhtele tomaattimurskapurkit vedellä, eli noin 2 dl)
mausteita maun mukaan (minulla oli tuoretta persiljaa sekä s+p)
2 dl kermaa
juustoraastetta (käytin itse mozzarellaa sekä sellaista fetatyyppistä 'murua' joka soveltuu niin salaatteihin kuin kypsennettäviin ruokiin)
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Pilko sipulit. Kuullota sipuleita hetki öljytilkassa, lisää sitten valkosipuli. Lisää tonnikala ja sekoittele hetki ennen tomaattimurskan sekä veden lisäämistä. Mausta maun mukaan, minulla oli mm. tuoretta persiljaa.
Sillä aikaa, kun tonnikalasoosi hautuu matalalla lämmöllä laita pastavesi kiehumaan ja keitä pastat.
Sekoita keitetty pasta sekä tonnikalasoosi vuoassa keskenään (minulla tuli 2 keskikokoista vuokaa) ja lisää päälle kerma sekä juustoraaste.
Paista n. 30 min.
Tarjoile salaatin kera.
Kiitos ohjeesta- Pitääkin kokeilla. Kaunis on tuo Arabian vuoka. Mukavaa keskiviikkoa <3
VastaaPoistaMinäkin tykkään tästä vuoasta, ihana retrokuvio. :) Mukavaa keskiviikkoiltaa sinne. <3
PoistaJospa tekisin tätä ruokaa huomenissa, kun näyttää niin hyvältä. Itsellänikin on muuten tuo sama Arabian vuoka ostettuna 90-luvulla. Olen nähnyt näitä reseptejä mutta jotenkin tonnikala ja pasta on vähän mietityttänyt :) t. Ella
VastaaPoistaTämä on helppo, hyvä arkiruoka jota kantsii kokeilla, jos tykkää yleensä tonnikalasta. :) Ja mausteita voi laittaa mieleisiin sekä juustoakin oman mielen mukaan. Oikein mukavaa torstaita!
PoistaKuulostaapa hyvältä 😋Pitää laittaa testiin. Ja helppoa sikäli, että ainekset tosiaankin löytyvät yleensä kaapista.
VastaaPoistaKauniit ovat nuo Arabian uunivuuat.
Helppoa arkiruokaa, varsinkin, jos kaikki ainekset löytyvät kaapista. :)
Poista