torstai 5. marraskuuta 2020

Arkipäivän herkutteluihin banaanikakkua

Tummuneita banaaneja ei tietenkään heitetä kylmästi roskapönttöön vaan jatkojalostetaan maukkaaksi kakuksi! (Tai saahan ne syödäkin, hehheh) Arlan ohjeella maukas kakku illan iloksi ja suklaanappeja sekaan (pussin jämät taikinan joukkoon). Ohje, KLIK!

Meillä on banaanikakkua ihan liian usein. Joko a) meillä ostetaan liikaa banskuja ja vanhemmat kerkiävät tummua hedelmävadilla b) aivan liian hyvää kakkua jota on tehtävä usein! Se on a tai b...





Parin euron jäähdytysritilä lähimarketista. 
Ei ehkä se käytännöllisin kakkulautanen... ;)












75 g voita 

0,5 dl maitoa 

2 kananmunaa 

2 dl sokeria

2 kypsää banaania (käytin 3, kun olivat aika pieniä)

1 tl kanelia

3 dl vehnäjauhoja (käytin vehnäj. 2 dl + täysjyvävehnäj. 1 dl)

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl ruokasoodaa

(ja suklaanappeja sekaan, jos tahtoo laittaa kuten me!)


Kuumenna uuni 175-asteiseksi. 
Voitele ja vuoraa korppujauhoilla pitkänomainen vuoka, jonka tilavuus on noin 1,5 litraa.
Sulata voi ja lisää siihen maito. 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 
Kuori ja soseuta banaanit.
Sekoita leivinjauhe ja ruokasooda jauhojen joukkoon. 
Lisää vaahtoon banaanisose, kaneli ja jauhoseos.
Sekoita banaani-jauhoseos nopeasti maito-voiseokseen. 
Kaada taikina vuokaan. (Tässä kohtaa ne suklaanapit.)
Paista banaanikakku uunin alaosassa noin 55–60 minuutin ajan.


Mukavaa torstai-iltaa & loppuviikkoa

2 kommenttia:

  1. Banaanikakku on hyvä 😋En tiedä vain, miksei sitä tule tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niin paljon kaikkea leivottavaa, että joskun unohtuu banaanikakun olemassaolo. :) :D

      Poista