keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 2020, 16. luukku: Taatelikakku (aina niin hyvää!)




























Miksi ihmeessä on päässyt näin tapahtumaan? Olen aina kailottanut kovaan ääneen, että joulun paras kahvikakku on ehdottomasti taatelikakku, mutta vasta nyt leivoin ensimmäistä kertaa itse? Kyllä on kummallista! Tätini ja hänen miehensä luona vieraillessa on tarjolla aina kahvikakkuja, yleensä monen sorttista. Olkoot joulu taikka juhannus pöydässä koreilee herkku poikineen ja niitä rengasvuoassa paistettuja kakkuja. :) Ja monet kerrat olen heidän luonaan syönyt palasen tai pari (tai neljä, mutta ei kerrota kenelläkään pidetään se meidän 
välisenä salaisuutena) tätä maukasta kakkua.

Mutta tämä ei tule olemaan vihoviimeinen 
omatekoinen taatelikakku, ei suinkaan!

Ohje on Myllyn paras -sivulta, KLIK!

(Käytin itse n. 1,5 dl sokeria sekä soseutin 
sauvasekoittajalla taatelin keittämisen jälkeen.)


1½ dl vettä
1 pkt taateleita (n. 300 g)
200 g voita
2 munaa
2-3 dl sokeria
½ dl kermaa tai maitoa
n.4½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria

Leivitykseen
voisulaa tai margariinia
korppujauhoja


Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja anna jäähtyä. Lisää munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen.

Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan.

Paista taatelikakkua 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti.






p.s. Toiseksi viimeisessä kuvassa on pojan 
taiteilema kynttilänjalka. Harmi vaan, että 
en ole muistanut kirjoittaa pohjaan vuosilukua. 
En nimittäin jaksa muistaa millä luokalla se
on valmistunut...Ehkäpä poika muistaisi. :)



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti