keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

Belgialaiset paksut vohvelit

Meillä oli sunnuntaina tosi hyvät herkut! Mies paistoi paksuja belgialaisia vohveleita ja voi vitsit ne ovat hyviä! Vohvelirauta on ostettu viime vuoden puolella ja olemme käyttäneet sitä nyt muutaman kerran. Vohvelirauta oli miehen valinta ja tilasi sen muistaakseni Amazonin kautta. Ensin tutkaili eri merkkejä ja päätyi sitten tähän. Ja nyt kun saimme ruokakomeroon lisää tilaa (keittokirjat pääsivät uuteen kaappiin) niin nyt mahtuu tämäkin paremmin voileipägrillin viereen. :) Jälkimmäistä emme ole käyttäneet usein, mutta en raaski laittaa poiskaan. Koska silloin harvoin kun sitä käytämme sandwichit ovat hirmuhyviä. :)

Ja loput vohvelit pakattiin evääksi pyöräretkelle. Olivat hyviä myös hieman jäähtyneinä. 




300 g pehmeää voita
2,33 dl sokeria
1 hyppysellinen suolaa
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 dl täysmaitoa
voita tai öljyä paistamiseen




Vatkaa pehmeä voi, tomusokeri ja suola vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen ja vatkaa voimakkaasti jokaisen munan jälkeen.

Sihtaa leivinjauhe ja vehnäjauho kulhoon ja lisää vaniljasokeri. Lisää jauhot varovasti munaseokseen vuorotellen maidon kanssa ja sekoita. Anna taikinan levätä tunnin ajan.
(Ohje, Dr. Oetker, KLIK!)














Tämä kokoontaittuva suojakupu on kyllä paras mahdollinen.
Sen saa litteäksi nappien avulla. (En osaa selittää hyvin, mutta 
koko homma painetaan lyttyyn ja sivuissa on napit ja lenksut jotka 
pitelevät homman kasassa. :))












Vain kerros tomusokeria riittää.





Ja loppuun kuvat meidän vohveliraudasta. :)





Ai niin, olen luvannut ottaa kuvia meidän uudistuneesta työhuoneesta.
Kuvia tulossa. :)




2 kommenttia:

  1. Kyllä on herkullisen näköisiä noita täytyy kyllä kokeilla ja äkkiä vielä vesi herahti kielelle, kun katsoi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä tulee todella hyviä, kakkumaisen kuohkeita ja pehmeitä. :) Kannattaa kokeilla! :)

      Poista