maanantai 4. lokakuuta 2021

Juustokakkua & lokakuun suunnitelmat

 









Tämän kakun leipomisesta on aikaa. :)


Juustokakku on meidän muksujen vakioherkku kahviloissa (tai vohveli). 
Juustokakun maku vain paranee seuraavana päivänä, 
kun maut ovat tasoittuneet ja kakku on ollut viileässä. 


(Tuon Suomesta Digestive-keksejä, kun en täältä löydä. :D)



********************


Me saimme eilen vieraita! Mies paistoi parveekkella vohveleita ja minä 
keitin kahvia sekä teetä. Vohvelien päälle levitimme Lidlistä ostettua hasselpähkinälevitettä, 
hilloja sekä kermaa. Ja kaivoimme pakkasesta jätskin jämät. ;) Oli oikein mukava 
iltapäivä. Rupattelimme muutaman tunnin ja paransimme maailmaa. Kaveriperheellä on 
kolme poikaa ja meidän poitsu sai heistä mukavaa leikkiseuraa Legojen parissa. 
Tytär oli sopinut menevänsä leffaan omien ystäviensä kanssa. :)


Tällä viikolla on tiedossa vielä vanhempainiltaa ja olemme menossa ystävien luokse 
syömään. Ostimme viikonloppuna parvekkeelle kanervia ja yhden upean pallokrysanteemin. 
Puutarhaliikkeessä oli upeita syksyn kukkia. Ajattelin hakea sieltä jotain ystäville tuliaiseksi. 
Kukat ovat mieluisa vieminen kenelle tahansa!


Viime viikolla kävimme oikojalla sekä hammaslääkärillä. Ja ensi viikolla taas 
uudestaan oikojalle sekä korvalääkärille....Ja matikan koe...ja...mitäköhän vielä? :D



*************************


Ai niin! Minä aloitan vapaaehtoistyön. :)
Vielä en tiedä kuinka usein työtä on, mutta sen tiedän, että 
aamupäivisin. Kirjoittelen heti lisää kunhan homma on 
lähtenyt rullamaan. Olen aika innoissani!


MUKAVAA MAANANTAITA!








200 g Digestive-keksejä
75–100 g sulatettua voita

Täyte
400 g tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
5 munaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
yhden (luomu)sitruunan raastettu kuori
ja puolikkaan sitruunan mehu


Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.

Sekoita täytteen ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti. Uuninluukkua ei saa avata paiston alkuvaiheessa. Mikäli pinta tuntuu tummuvan, voi loppuvaiheessa laittaa päälle leivinpaperia. Anna jäähtyä.

Ohje Dansukker, KLIK!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti