Jos kahvilassa tekee mieli kakun asemasta jotain suolaista pitää tyytyä vaikkapa täytettyyn sämpylään. Täällä meilläpäin ei löydy ruokalistalta lohipiirakkaa tai riisipiirakkaa munavoilla. ;) Lempparikahvilassa otankin usein juustosämpylän sekä palan raparperitorttua. Niillä eväillä jaksaakin sitten hetken. Lapset tilaavat usein croisantit ja poika tykkää varsinkin kinkulla ja juustolla täytetyistä. Niitä ei vain valitettavasti saa joka kahvilasta. Olemme saaneet karvaasti kokea! :D
Joskus tekee mieli pikkupurtavaa ja jotakin joka valmistuu nopeasti. Juustosarvet ovat aina nappivalinta ja näiden kuvissa olevien sisällä onkin iso pala sulatejuustoa. Lidlissä sulatejuusto taitaa löytyä iskukuumennettujen maitojen vierestä. Suomessa ne ovat muiden juustopakkausten kaverina kylmässä. Nämä ovat näitä hassuja pieniä eroja joista olen maininnut ennenkin. :)
Olen muuten saanut kutsun joulujuhlaan! Paikka jossa käyn auttamassa vapaaehtoisena järjestää vielä tässä kuussa joulukekkerit ja minäkin pääsen mukaan. Tosi hauskaa! Pitää käydä kellarissa etsimässä tonttulakki...
Sulatejuustolla täytetyt sarvet
50 g voita4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
2 dl maitoa
Nypi kulhossa murumaiseksi seokseksi voi, vehnäjauhot, leivinjauhe, suola sekä juustoraaste.
Lisää maito ja sekoita ainekset sekaisin. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ympyräksi. Leikkaa taikinapyörällä ympyrä 8 osaan ja laita jokaiseen palaan sulatejuustoa ja kääri rullalle.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle esimerkiksi pellavansiemeniä. Paista 225 asteisessa uunissa n. 12 min.
Kiva ohje! En olekaan aikoihin leiponut suolaisia sarvia. Pitääkin tehdä. Kovin yksinkertainen mielestäni monissa kahviloissa on suolaisten valikoima. Jotenkin nykyajan runsaudessa toivoisi niihinkin hiukan vaihtelua ja monipuolisuutta.
VastaaPoistaJoskus sitä kaipaa kakun asemasta jotain herkullista suolaista, joko kotona tai kahvilassa. 😊 Nämä sarvet oli helppo tehdä!
Poista