keskiviikko 22. kesäkuuta 2022

Risottoa tankoparsalla ja katkaravuilla

Heipä hei! Tässä hieman vanhempi resepti, olen vaan ihan kokonaan unohtanut postata! En ole mikään risotto-ekspertti, mutta kirjoitan ohjeen miten ja missä järjestyksessä minä ruoan valmistin:


  • Ota sulamaan katkaravut ja paista ne pannulla.
  • Huuhtele tankoparsa, leikkaa juuresta puumainen osa pois ja keitä pari minuuttia suolatussa vedessä.
  • Pilko sipuli
  • Raasta juusto (parmesan)
  • Mittaa kulhoon 5 dl risottoriisiä
  • Mittaa lasiin 0,5 dl valkoviiniä
  • Valmista 1,5 l  kanalientä (Pidin kattilan liedellä koko ajan, että liemi pysyi lämpimänä)

Kuullota sipulit öljyssä pannulla ja lisää joukkoon risottoriisi. Anna kuullottua kunnes riisi on hieman läpinäkyvää.

Lisää viini ja anna imeytyä riisin joukkoon.

Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan ja lisää seuraava kauhallinen vasta kun liemi on imeytynyt riisiin.

Hauduta hetki ja lisää ravut sekä parsat.

Tarjoile juustoraasteen (parmesanin) kera!

















Tämä ikivanha sininen Koziol on lempparini.
(Olen saanut isoäidiltäni lahjaksi 20 vuotta sitten!)






Risottoriisiä on vielä reilusti pussin pohjalla, mitäköhän seuraavaksi?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti