Tämän ihanan reseptin bongasin netistä ja se oli pakko napata heti muistiin!
Ohje oli saksaksi, joten kirjoitan sen tähän alas suomeksi ja mitat ovat grammoina
kuten monet muutkin saksalaiset reseptit. :)
Pohja
250 g jauhoja
2 tl piparkakkumaustetta (Lebkuchengewürz)
60 g sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
20-25 g kaakao
1/2 tl leivinjauhetta
100 g pehmeää voita
1 kananmuna
3-5 rkl maitoa
Täyte
70 g maissitärkkelystä/perunajauhoa
150 g sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1 kg rahkaa
200 g sulatettua voita
3 kananmunaa
Sekoita jauhot, piparkakkumauste, sokeri, vaniljasokeri,
kaakaojauhe sekä leivinjauhe yhteen. Lisää kananmuna sekä
pehmeä voi ja sekoita taikinaksi. Lisää maitoa tarvittaessa.
Itse lisäsin hieman enemmän kuin 5 rkl, sanotaan, että 7 rkl. :)
Puolita taikina ja painele tämä puolikas n. 26 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Jaa jäljelle jäänyt puolikas vielä puoliksi ja painele taikinasta
reunat vuoan reunoille. Pistele haarukalla reikiä pohjaan ja laita
jääkaappiin noin tunniksi. Laita se 1/4 pala myös jääkaappiin.
Sekoita täytteen kuivat ainekset ensin yhteen ja lisää sitten sulanut
voi sekä rahka. Sekoita hyvin. Kaada pohjan päälle.
Kauli loppu taikinapallo ohueksi levyksi (4 mm) ja paina
muotilla tähtiä (tai mitä kuvioita haluat).
Asettele kuviot halumallasi tavalla.
Paista uunin alaosassa 180 asteesa, 40-50 min.
Kuulostaa herkulliselta, pitänee joskus kokeilla! Itse tein joulun aikaan vähän erilaisen pipariviritelmän, nimittäin piparkakkunukkekodin. Alla linkki blogiini, jossa mm.video talosta: https://tanssitytto.wordpress.com/2023/01/15/annual-review/
VastaaPoistaHyvää alkanutta vuotta!
Tämä oli hurjan hyvä kakku, kannattaa ehdottomasti kokeilla. 😊😊😊 Hyvää alkanutta vuotta sinullekin! 🌟
Poista