Nyt on kuulkaas luvassa niin hyvä salaattiresepti, että kehoitan kaikkia kokeilemaan! :) Ohjeen olen joskus napannut mukaani Citymarketista ja sitten kotona unohtanut sen keittokirjan väliin. Etsiessäni jotain ihan muuta, tämä salaattiohje sattui käteeni ja kuulosti erittäin hyvältä. Salaatista saa vegaanisen vaihtamalla salaattijuuston vegaanijuustoon tai ottamalla kokonaan pois. Ja tämä olisi oiva tarjottava vaikka illanistujaisssa tai maittava kotilounas hyvän ystävän kera.
1 3/4 dl kvinoaa
(käytin couscousia)
1/4 tl suolaa
n. 4 dl vettä
1 mango
1 avokado
rucolaa
Salaatinkastike
1 1/2 rkl limetinmehua
1/2 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Marinoitu punasipuli
1/2 punasipuli
1 rkl limetinmehua
1 tl sokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
Salaattiin sekaan
salaattijuustoa
kurpitsansiemeniä
Huuhtele kvinoa (käytin couscousia) ja
keitä suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele
kypsä kvinoa kylmällä vedellä.
Viipaloi mango, avokado ja lisää
kvinoan joukkoon.Lisää myös
rucola, juusto sekä siemenet.
Sekoita kastike.
Viipaloi punasipuli ohueksi ja
sekoita kaikki ainekset yhteen,
paitsi öljy ja anna tekeytyä 5 min.
Lisää vielä öljy ja sekoita uudestaan.
Lisää punasipulit ja kastike
salaatin joukkoon.
Salaatti maistuu hyvältä vielä
seuraavana päivänä, joten ei haittaa
vaikka annoksesta tulisi suuri. Itsekin valmistin kaksinkertaisen annoksen
marinoitua punasipulia.
Mukavaa sunnuntaita!
Kuulostaa herkulliselta 😋
VastaaPoistaKantsii kokeilla joskus! 😊😋
Poista