heipparallaa ja mukavaa lauantaita
Kauppa oli pullollaan syksyfiilistä, Halloween-koristeita sekä erilaisia kurpitsoja, koristeversioita ja myös niitä syötäviä. Ja siitä se ajatus lähtikin! Eikä kaduta, keitosta tuli tosi maittavaa! Samettisen pehmeä koostumus ja tosi kaunis vaalenanoranssi sävy. Tuoretta leipää kylkeen, jos maistuu. :)
2 myskikurpitsaa
3 valkosipulin kynttä
1½ rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
4-6 porkkanaa
½ tl inkivääriä
7 dl vettä
1 liemikuutio
1 prk crème fraîchea (minulla oli sipulilla maistettu)
1 dl ruokakermaa (taisi olla 7%)
1½ rkl sitruunamehua
Halkaise kurpitsa. Poista kurpitsan siemenet ja rihmasto.
Laita kurpitsan puolikkaat ja kuoritut valkosipulit vuokaan.
Öljyä ja suolaa päälle.
Paahda uunin yläosassa 225 asteessa 30 - 35 min.
Pilko porkkanat.
Paahda uunin yläosassa 225 asteessa 30 - 35 min.
Pilko porkkanat.
Kaada valkosipulit kattilaan.
Lisää kattilaan porkkanaviipaleet.
Kuumenna muutaman minuutin ajan, samalla sekoitellen.
Mausta porkkanat inkiväärillä.
Lisää vesi ja liemikuutio.
Lisää vesi ja liemikuutio.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla n. 10 min.
Lusikoi kurpitsan sisus kattilaan.
Lusikoi kurpitsan sisus kattilaan.
Keitä kunnes kurpitsat ja porkkanat ovat pehmeitä.
Lisää crème fraîche ja soseuta.
Sekoita joukkoon kerma ja sitrusmehu.
Lisää crème fraîche ja soseuta.
Sekoita joukkoon kerma ja sitrusmehu.
Tarjoa tuoreen leivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti