Lehtitelineessä on vino pino suomalaisia joululehtiä, ne ovat allekirjoittaneen ehdottomia lemppareita! Lehdet säilytän samassa paikassa kuin koristeetkin, sieltä voin aina lähempänä joulua napata muutamat (kymmenet...) lehdet ja inspiroitua. Tämä pähkinäsekoitusresepti on jostain lehdestä, mutta en ole pienen lehtileikkeen taakse kirjoittanut mistä olen sen napannut, joten en voi linkata lehteä...mutta resepti kuitenkin tulee tässä. :)
yhteensä 200 g kuorittuja cashew- ja hasselpähkinöitä sekä manteleita
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia (ceylonkaneli on parempi vaihtoehto)
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1/2 dl vettä
2 dl tomusokeria
1. Paahda pähkinät kuivalla, kuumalla paistinpannulla
2. Mittaa mausteet, vesi ja tomusokeri kattilaan, ja anna seoksen kiehahtaa. Kaada seos pähkinöiden päälle paistinpannulle. Jatka keittämistä paistinpannulla koko ajan lastalla sekoittaen, kunnes vesi haihtuu ja sokeri tarttuu pähkinöiden pinnalle.
3. Kaada seos leivinpaperin päälle jäähtymään. Pähkinät säilyvät huoneenlämmössä kuivassa paikassa noin kuukauden.
Kaupoista löytyy elintarvikkeille
sopivia pieniä muovipusseja tai
sitten voit taitella leivinpaperista
pienet tötteröt herkkuja varten.
Maukasta joulun odotusta....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti