tiistai 24. toukokuuta 2016

Sitrus-juustokakku

Tällä Ullan Unelman -ohjeella paistoin herkullisen juustokakun iltateen seuraksi. (Kakkua aika moneksi illaksi ja teekupillisen seuraksi.) OHJE!






Kun kaapista uupui sitruuna käytin sitruunanmehutiivistettä sekä appelsiinikuoriraastetta jota löytyy markettien leivontaosastoilta (ja jota pidän kuivatavarakaapissani melkein aina leivontahetkiä silmällä pitäen). Ranskankermankin jouduin korvaamaan kermaviilillä.




Pohja

150 g voita
½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
½ tl leivinjauhetta 


Täyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g creme fraichea
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
3 rkl perunajauhoja



Sekoita pohjan ainekset sekaisin ja kaulitse taikina leivinpaperilla
vuoratun irtopohjavuoan reunoille ja pohjalle. Sekoita täytteen 
ainekset keskenään ja laita pohjan päälle. 
Paista kakku uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.







Ja yhä edelleen uupuu se keskikoinen irtopohjavuoka...



2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Miksi en ikinä muistaa sitä keskikokoista vuokaa...ei tulisi kakuista aina 'noin korkeita'. :D Mutta hyvää oli, maku ratkaisee. ;)

      Poista