Maistuvaa maanantaita!
Menikö viikonloppu mukavasti?
Pääsiäisenä piti tehdä jotain rahkasta, mutta se sitten jäi. Meillä oli kuitenkin pääsiäisenä kinderkakkua sekä tyttären leipomaa sitruunakakkua. Mutta, kun leivotuttaa nyt ehkä hiukan enemmän kuin ´normitilanteessa´, niin pitihän sitä taas jotain väsätä!
:D
Meinasin vielä, että näitä on sitten kiva pakastaa, kun rahkapullia tuli aika monta (26 kpl ja isoja vielä!). Mutta mies ja lapset innoistuivat näitä syömään oikein urakalla niin ei sinne pakkaseen asti päätynytkään niin moni kuin mitä olin ajatellut. :) Mutta suuhunhan nämä onkin tarkoitettu!
Pullat leivottu ihanalla Kinuskissan
rahkapullat ohjeella (KLIK!)
Laitoin tähän pullataikinaan vaniljasokeria
kuten Kinuskikissan ohjeessa on, sekä jätin
kananmunan pois. Kuten olen ennenkin maininnut, että reseptissä mainittu 15 dl jauhoja sujahtaa taikinaan viimeistä lusikallista myöten! Ihan paras pullaresepti. :)
1 annos pullataikinaa
2 prk maitorahkaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Valmista pullataikina erillisen ohjeen mukaan.
Sekoita täytteen ainekset ja siirrä kylmään odottamaan.
Pyörittele taikinasta pikku pullia ja nosta ne pellille kohoamaan.
Paina mukilla kohonneiden pullien keskelle kolo ja voitele.
Laita koloon rahkatäytettä.
Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
p.s. Tein pulliin kolosen Ikean pienellä Pokal-lasilla. Ihan kuin se lasi olisi suunniteltu tätä varten! :D
Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
p.s. Tein pulliin kolosen Ikean pienellä Pokal-lasilla. Ihan kuin se lasi olisi suunniteltu tätä varten! :D
Rahkapullat on niin hyviä😋
VastaaPoistaNo niin on! :D Vitsit miten oli kiva tehdä pitkästä aikaa. :)
Poista