Ja focaccia olisi aivan mahtava lisuke grilliruoalle juhannuksena, helppo tehdä mökkiolosuhteissakin. Tähän ei tarvita muuta kuin kulho, pelti/iso vuoka ja raaka-aineet. :) Ai niin, uuni! ;)
Pellillinen:
3½ dl kädenlämpöistä vettä
25g tuoretta
1½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
Lämmitä vesi ja ripottele joukkoon hiiva. Lisää oliiviöljy,
hunaja ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaksi.
Taikinan pitää olla joustavaa mutta tahmeaa.
Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
Voitele leivinpaperi oliiviöljyllä.
Kumoa kohonnut taikina pellille leivinpaperin päälle,
Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
Voitele leivinpaperi oliiviöljyllä.
Kumoa kohonnut taikina pellille leivinpaperin päälle,
levitä tasaisesti jauhoitetuin sormin. Anna kohota vielä 30 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 250 C.
Paina kuoppia kohonneeseen leipään jauhoitetulla sormella.
Laita uuni lämpenemään 250 C.
Paina kuoppia kohonneeseen leipään jauhoitetulla sormella.
Voitele koko leipä haluamallasi oliiviöljysekoituksella
(esim yrttejä tai valkosipulia seassa) sekä lisää haluamasi
täytteet (tomaatti, paprika, sipulit, oliivit, yrtit...).
Paista keskitasolla n. vartti (tarkkaile!), kunnes leipä
Paista keskitasolla n. vartti (tarkkaile!), kunnes leipä
on saanut väriä. Voitele leipä oliiviöljyllä.
Tämä sama resepti on ollut blogissani aiemminkin, KLIK!
Ostimme talvella muutaman lautasen lisää tätä
Villeroy & Bochin Urban Nature -sarjaa.
Lautaset olivat kaupan viimeiset ja lähtivät edullisesti
meidän matkaan. Nyt meillä taitaa olla näitä 9 kpl.
Ja tähän loppuun parit vaihekuvat:
Aivan ihana kukkafocaccia. Hyvää kesää.
VastaaPoista<3 Kiitos sinulle! Ihanaa kesää sinullekin. :) :)
PoistaIhana kukkaniitty❤️Olen ollut aikeissa jo pitkään tehdä tätä, mutta taas se jäi tästä juhannuksestakin. No, vielä on kesää jäljellä... 😃
VastaaPoistaVielä on kesää jäljellä, kerkiät tehdä vielä monta. ;)
Poista