maanantai 2. helmikuuta 2015

Pikkuherkut voitaikinasta

Helppoa kuin heinänteko!



Meilläpäin voitaikina, Blätterteig, myydään kylmäkaapissa ohueksi levyksi kaulittuna ja rullalle käännettynä. Suomessa sukellat pakastinaltaaseen ja etsit usean vaihtoehdon seasta sen oikean. :) Meidän lähikaupassa on vain yhtä sorttia, Suomessa samankokoisesta marketista löytäisin varmaan viittä...

Vastaavia pieniä herkkupaloja olen tehnyt usein. Aina olen päätynyt suolaiseen versioon vaikka makeana toimisi ihan yhtä hyvin (esim. kermavaahtoa ja marjoja).

Leikkaan taikinalevyn paloiksi ja voitelen kananmunalla/vedellä ja ripottelen seesaminsiemeniä päälle. Toki ilmankin voi jättää tai sitten kokeilla juustoraastetta! Palat paistuvat sukkelasti.

Täyttäminen on simppeli homma, toki vaatii pientä sorminäppäryyttä. ;)






sisällä tuorejuustoa + rucolaa

(tuorejuuston sekaan voisi sekoittaa 
myös ranskankermaa sekä lisätä yrttejä)

(TAI pieni viipale salamia/kinkkua)



Tarjoiluastian 'koristelin'
vielä kirsikkatomaateilla sekä 
rucolalla, näyttää viimeistellyltä 
vaikka valmistamiseen meni pieni hetki.



;)

6 kommenttia:

  1. Voitaikina on kyllä helppoa ja herkullista, mutta jostain syystä sen unohtaa heti joulun mentyä! :D

    VastaaPoista
  2. Ehkä sitä tulee nähtyä/maistettua/tehtyä liikaa luumu- ja tähtitorttuja joulukuun aikana eikä joulun jälkeen enää pysähdy automaattisesti pakastintaikinaosastolla. ;)

    VastaaPoista
  3. Noita täytyy tehdä joku päivä pakkasessa vielä taikinalevyjä:) Ovat kyllä herkullisen näköisiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi varioida mielin määrin, mitä sattuu kaapista löytymään. Kaikki tuorejuuston jämät ja salaatin rippeet voi piilottaa sisälle täytteeksi. :)

      Poista