keskiviikko 8. toukokuuta 2024

Tomaattinen katkarapupasta

Moi! Tämä herkullinen pasta oli miehen valmistama. Meillä oli pakastimessa muutama katkarapupaketti ja kaapissa avattu spagettipakkaus, eli niistä tämä inspiraatio lähti. En edes usko, että hänellä oli käytössään mitään reseptiä, vaan lähti rohkeasti kokeilemaan ja kokkailemaan. (Hän on paljon uskaliaampi testailemaan ja käyttämään erilaisia mausteita ruokaa laittaessa kuin minä.) Pastasta tuli kyllä jymyhitti ja lapsetkin tykkäsivät kovasti. Ja koska tämä pastaruoka valmistui aika lailla lennossa ja kokki ei ole paljastanut ruoan salaisuuksia, voin kirjoittaa ylös vain käytetyt raaka-aineet. (Ja jokainen voi maustaa pastansa mielensä mukaan.)




(pakaste)katkaravut
spagetti
sipulia
valkosipulia
paprikaa
tomaattimurskaa
mausteet
parmesanraastetta



Tänään syömme melko varmasti noutoruokaa, 
sen verran paljon on tiedossa kaikkea ohjelmaa! Joskus ei aika riitä kotikokkailuun ja se on ihan ok, naapuriravintolan pizza tai lasagne ovat myös oikein hyviä vaihtoehtoja. 

tiistai 7. toukokuuta 2024

Broilerisalaatti aurinkokuivatuilla tomaateilla ja oliiveilla










 






Myöhäiset tiistai-illan terveiset! En viitsinyt mennä vielä nukkumaan vaan päätin tulla vielä koneen ääreen näpyttämään ja käsittelemään ison kasan kuvia. Kamera olikin jo aika täynnä kivoja kuvia. Katsoimme tyttären kanssa Euroviisujen ensimmäistä semifinaalia Suomeen edustajaan asti ja sen jälkeen meni telkku kiinni. Huomenna tytär voi tsekata tulokset ja nähdä miten Suomen kävi. (Tytär taisi kyllä tykätä Saksan esiintyjästä. Mutta Saksan kohdalla ei tarvitsekaan koskaan jännittää, että ollaanko finaalissa vai ei.) Euroviisuja tulee seurattua joka vuosi enemmän ja vähemmän tosissaan, riippuu vähän esiintyjistä. Mutta on kyllä suurta viihdettä ja joka vuosi tulee jännitettyä Suomen menestystä.

Yöllä ei ehkä ruveta pilkkomaan kurkkua ja paistamaan broileria salaattia varten, mutta ehkä sitten Euroviisujen finaalipäivänä. Nämä kuvat ovat siis viikonlopulta. Sateisena iltana ei huvittanut grillata ja teki mieli syödä hieman kevyemmin. Salaattijuustokuutiot jäi lisäämättä salaatin sekaan, kun tytär ei tykkää. Oman annoksen päälle sai lisätä niin paljon kuin halusi, he ketkä halusivat. 


Onko Euroviisu-menu jo suunniteltu? ;)


mieleistä salaattia
kurkkua
tuorejuustotäytteisiä minipaprikoita
maissia
aurinkokuivattua tomaattia
vihreitä oliiveja
salaattijuustoa
broileria (tai voi jättää poiskin ja lisätä jotain muuta)
 

sunnuntai 5. toukokuuta 2024

Tonnikala-lämppärit (lämpimät voileivät)

Heippa! Onko nälkä? Tässä helppoakin helpompi ohje nälkää taltuttamaan. :)

Meillä oli iso vuokaruisleipä ja lopuille piti keksiä jotain. En tiedä mistä himo lämppäreihin yht'äkkiä iski, mutta ei kaduta yhtään, nämä olivat oikein hyviä! Ja tonnikalan voi korvata jollain kasviksella ja saat näistä kasvisvaihtoehdon. Itsellänikin oli tarkoitus lisätä vielä tomaattiviipaleita, mutta se vain unohtui.

















leipäviipaleita
2 tonnikalapurkkia (öljy)
1 sipuli
tuoretta tilliä ja ruohosipulia
1 ranskankerma
mausteina sitruunapippuri, mustapippuri
ja kuivattu tilli + ruohosipuli
pienenpieni ripaus suolaa
cheddarjuustoa

Ja 225 asteiseen uuniin noin 10 min.


Ja sitten lounaalle!


lauantai 4. toukokuuta 2024

Juhlapäivän alkupalat



















Vappuna herkutellaan ja vuoden jokaisena päivänä. Jokainen herkuttelee oman mielensä mukaan ja vapun jälkeenkin munkit maistuvat mahtavilta. ;) Eikö? Nämä kuvat ovat vappuaatolta, mutta alkupalat sopivat ihan kaikkiin tilanteisiin. 

Ruokakaupassa käynti vappuaattona oli aika nopea suoritus vaikkei siellä paljon muita asiakkaita meidän lisäksi ollutkaan. Eli alkupalojen valinta kävi myös varsin joutuisasti. (Olen yleensäkin aika nopea asiakas. Jos tarvitsen housut menen kauppaan sovittamaan, jos löytyy hyvät, ostan ne. En lähde enää muihin kauppoihin. Ystäviä naurattaa tämä piirre. En jää vellomaan *mitä jos X-paikassa olisi parempi" ajatuksiin. :) )

Ja kuvissa pilkottaa myös Marianne-karkit, ne olivat lahja Suomesta ja kaikki syöty jo. Aina yhtä hyviä.


Mukavaa lauantaipäivää juuri sinulle! 🌹