maanantai 30. marraskuuta 2015

Sitruuna-tuorejuustokakku

1. adventin iloksi & herkuksi valmistin eilen helpohkon sitruuna-tuorejuustokakun.







Makoisa ohje, Kotikokit, klik!  :)


pohja

190 g digestive-keksiä (käytin Oreos-keksejä)
60 g voita 

täyte

2 dl kuohukermaa
200 g sitruuna-tuorejuustoa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl lemon curdia (itselläni ei ollut)
5 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
½ sitruunan kuori



Sulata voi. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Murskaa keksit esim. kulhossa lasin pohjaa vasten. Levitä irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita voi ja keksit tasaiseksi massaksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle. (älä kamalasti kuitenkaan painele ettei tule liian kova pohja) Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi, sekoita tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja lemon curd joukkoon. Laita sitruunamehu kattilaan kiehumaan. Purista liivatelehdistä vesi pois ja laita se kiehuvan sitruunamehun joukkoon sulamaan, sekoita tasaiseksi ja kaada ohuena norona täytteeseen sähkövatkainta käyttäen. Raasta täytteeseen vielä hyvin pestyn sitruunan puolikas kuori. Tarkista maku. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.


Alkuperäisessä ohjeessa valmistetaan myös kiille tuorejuustopäällisen päälle.






yumyum




2 kommenttia:

  1. Mä niin rakastan näitä juustokakkuja...nämä ovat niin ihanan raikkaita syödä :) namsista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että tähän kakkuun se lemoncurd olisi tuonut lisäpotkua, seuraavaksi pitää hankkia purkki odottamaan leivontahetkeä. Ja digestivit ovat aina hyvä, rapsakka vaihtoehto. Piti käyttää Oreos-keksejä, kun olivat ainoita mitä kaapissa oli. :) Pidän itsekin happamista mauista, ei liian, mutta just sopivasti. ;)

      Poista