perjantai 12. helmikuuta 2016

Ruokajuttuja




Olemme keskustelleet lähiaikoina saksan kurssillamme paljon ruoista niin paikallisista, yleensä saksalaisista kuin oman kotimaan erityisherkuistakin. 

Yritin selittää karjalanpiirakan hienouksia korvat hörällä kuuntelevalle yleisölle, mutta ainoastaan opettaja taisi ymmärtää minkälaisesta piiraasta oli kyse! :D Kovasti kyseltiin, että eikö piirakassa ole muka muuta kuin taikinakuorta ja riisipuuroa. Tai minkälaisia mausteita piirakka sisältää. Toki kerroin, että riisipiirakka on varsinaista herkkua munavoin kanssa. Ja, että kaupasta kuin kaupasta sekä kahviloista saat ostettua tätä meidän herkkuamme. Rukiin terveellisyydestä yritin myös kertoa ja mainostaa helppoa ja kuitupitoista kahvileipää. :) (Tulikin kaamea karjalanpiirakantuska, kun kertoilin aiheesta kanssaopiskelijoille.)

Toki niitä piirakoita voisi tehdä itsekin, eihän siinä. Itseäni en voi syyttää muusta kuin laiskuudesta, kun en ole karjalanpiirakoita täällä pian 5 vuoden aikana rypytellyt...mutta ehkä se makuelämys kokisi inflaation, jos harva se päivä popsisin niitä ja samoin jotain muitakin suomalaisia herkkuja. Voisiko Fazerin Sininen alkaa kyllästyttämään? Jos sitä saisi tosta noin vaan jokaisesta ruokakaupasta?

Miehen työreissut suuntautuvat silloin tällöin Suomeen. Ja monesti tulee sanottua, että tuo Reissumiestä sekä sitä Fasua. Noh, mies tekee yleensä työtä käskettyään ja roudaa matkalaukullisen reissaria sekä pari tusinaa Kismet'iä (mieheni ja minun lempparia). Leipä on laitettava pakkaseen ja suklaat salaiseen piilopaikkaan! :D

Toki ilman niitä Suomiherkkuja voi elää ja kaupunkimme ruokamarketit myyvät melkein mitä vain. Ja saksalainen 'perusruokavalio' pitää sisällään samat potut ja porsaanlihan (Schnitzel!!), että ei mistään kummasta ole kyse. ;) Itsehän sitä oman ruokavalion päättää. Siksi kurssitovereiden perunavastaisuus hieman huvittikin, kun eihän ne Knödelit tai perunasalaatti pakollisia ole. :D

Ekoissa kuvissa 'ekokahvilan' salaatti, kuvat taitavat olla viime kesältä. Neljä viimeistä ovat viime kesän Madridin lomalta. Oiiii.....*kesä*













2 kommenttia:

  1. Hih, mulle on tapahtunut vieroittautuminen Fazerin sinisestä, se ei enää maistu hyvälle! Ainoa tuote, jota Suomesta kaipaan, on Vaasan ruispalat. Niille ei ole löytynyt täältä vastinetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma leipäsuosikkini lapsesta asti on ollut Reissari; sitä saa niin mies kuin vieraat tuoda tullessaan!:D Mutta leipä kun leipä, kunhan on suomalaista on erityisherkkua,nam! :)

      Poista