Ohje löytyi Amatöörikokki -blogista
Tässä minun versioni ohjeesta:
1 prk (250 g) maustamatonta jugurttia
25 g tuoretta hiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
25 g sulatettua margariinia
TÄYTE
25 g voita (sulatin mikrossa)
pakasteyrttisekoitusta (määrä; oman maun mukaan)
Murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen maito-jogurttiseokseen, lisää sokeri ja suola. Lisää osa jauhoista seokseen ja sekoita hyvin. Alusta joukkoon loput jauhot ja sulatettu margariini. Vaivaa kiinteäksi taikinaksi, noin 5-10 minuuttia. Kohota kaksinkertaiseksi, peitä astia leivinliinalla.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä sulanut voi ja ripottele yrttisekoitusta. Rullaa taikinalevy ja leikkaa rulla päältä halki siten, että toinen pää jää yhteen. Kierrä jauhotetuin käsin rullan puolikkaat toistensa ympäri. Anna kohota vielä noin 10 minuuttia ja paista 200 asteessa n. 20 min tai kunnes leipä saanut kivasti väriä.
p.s. Toki tuoreet yrtit ovat vieläkin parempia, kuten alkuperäisessä ohjeessa, mutta pakastesekoitus on hyvä valinta, jos kaupan yrtit näyttävät hieman onnettomilta. Alhaalla kuva tuotteesta jota käytin, löytyisiköhän sitä muualtakin kuin Saksasta?
Kuva, Iglo
Kivan tuntuinen ohje....pitää kyllä kokeilla!
VastaaPoistaLämpimänä herkullista keittoruoan kaverina! 😊
PoistaKiva ohje! T.Maija Myrskyluodolta
VastaaPoistaOli varsin helppo tehdä ja herkullinen vaikkapa keittoruoan kanssa :)
Poista