Tällaisia herkkuja meillä jälkiruokana tällä viikolla. Olikin pitkä aika, kun olin viimeksi syönyt mustikkakukkoa aka rättänää.
On kyllä aina niin hyvää! Lähikaupan pakastemustikat toivat mieleen Suomen, kesän ja ne ihanat mustikkamättäät.
Mustikkakukon ohje, Valio (KLIK!)
200 g voita
¾ dl sokeria
3 ¼ dl ruisjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
8 dl (400 g) pakastemustikoita
n. 1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos.
Erota taikinasta vajaa 2/3 ja taputtele se uunivuoan pohjalle ja reunoille 3 - 4 cm korkeudelle. Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi.
Sulata mustikat mikrossa (nopeuttaa mustikkakukon kypsymistä). Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauho. Kaada seos vuokaan. Aseta kansi päälle.
Paista 200 asteessa n. 40 min.
4 dl maitoa
2 rkl perunajauhoja
1 kananmuna
1-2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito. Sekoita joukkoon kierrevatkaimella perunajauhot ja muna.
Vaniljakiisselin ohje K-Ruoka (KLIK!)
4 dl maitoa
2 rkl perunajauhoja
1 kananmuna
1-2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito. Sekoita joukkoon kierrevatkaimella perunajauhot ja muna.
Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun kiisseli pulpahtaa, siirrä kattila pois levyltä. Lisää sokeri ja vanilliinisokeri.
Pane kattila jäähtymään tiskialtaaseen kylmään veteen.
Voi, mikä ihanalta kuullostava mustikkaherkku! Varmasti hyvää!
VastaaPoistaKivaa illanjatkoa!
Oikein ihana, lämmin, talvinen jälkkäri. Harmi, että muistaa tehdä sitä niin harvoin. Mukavaa illanjatkoa sinnekin :) :)
PoistaOi nam! Ihana herkku. :)
VastaaPoistaTämä on kyllä hurjan hyvää.....vaniljakastikkeen tai jäden kera. :)
PoistaKoskaan ei ole tullut tehtyä mustikkakukkoa, mutta kuulostaa herkulliselta 😀
VastaaPoistaTätä kannattaa tehdä, todella maistuva herkku :) <3
PoistaIhana herkku! Olen myös joskus tehnyt mustikkakukkoa.
VastaaPoistaOn kyllä hyvää, vaikkapa vaniljakastikkeen tai jäden kera :) <3
Poista