Pari päivää sitten söimme vuohenjuustopiirasta, kun paprikoille ja tomaateille piti keksiä käyttöä. Kermaviilin ja ranskankerman parasta ennen päiväykset olivat jo menneet, mutta niitähän nyt sopii käyttää ihan hyvin. Mutta tuli nekin käytettyä!
--------------------------------------------------------------------------------------
Pohja
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
puolikas purkki kermaviiliä
Pohjan ainekset vain yhteen ja painellaan rasvalla voideltuun vuokaan.
Pilkoin pari paprikaa ja sipulin ja kuullottelin pannulla öljyssä. Mausteeksi hieman mitä nyt käteen osui (mustapippuria, suolaa, valkosipulijauhetta...). Paprikasipuliseos pohjan päälle ja niiden päälle kirsikkatomaatteja sekä vuohenjuustoviipaleita.
Sekoitin taikina-astiassa (ettei tule ylimääräistä tiskiä :D) yhden kananmunan, sen puolikkaan kermaviilin joka oli jäänyt pohjataikinasta sekä ranskankermapurkin. Pikkuisen mausteita, taas maun mukaan sekä loput yrttituorejuustopurkista. Sitä ei ollut kuin pari ruokalusikallista. Mutta tulipahan käytettyä ja antoi vähän lisämakua. Mozzarellaraastettakin lisäsin, kun sitä sattui olemaan jääkaapissa. Ehkä sellainen reilu 1 dl.
Ja vielä tämä ym. seos päällimmäiseksi ja uuniin 200 asteeseen n. 35 min.
Aurinkoa viikonloppuusi
☀☀☀
Piiraaseen saa helposti upotettua pieniä lopputilkkoja! Vuohenjuustosta saa monenlaisia herkkuja.
VastaaPoistaHyvää äitienpäiväviikonloppua suomalaisittain ❤️
Ihanaa äitienpäiväviikonloppua sinnekin ❣💗
PoistaHerkullisen kuuloinen piirakka :) Vuohenjuusto on kyllä herkullista myös piirakoissa. Mukavaa viikonloppua <3
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinnekin 💓❤
Poista