Nämä välipalat tuli leivottua viime viikolla. Kivan reseptin löysin
Kalastajan vaimo -blogista, KLIK!
(Muutenkin on ollut kyllä kiva blogi lukea. :))
3 dl vettä
3 dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
2 rkl hunajaa
2 rkl chiasiemeniä
3 tl suolaa
10 dl (puolikarkeita) vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
Lämmitä nesteet ja sekoita hunaja lämpimään nesteeseen.
Sekoita kuivat aineet yhteen ja yhdistä sitten kuivat ja neste. Sekoita ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä noin tunti.
Jaa taikina kahdeksitoista sämpyläksi mutta pyöritä niitä mahdollisimman vähän jotta sämpylöihin jää "ilmakuplia" ja ilmava koostumus.
Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 15 min; tai seuraa kunnes sämpylöiden pinta alkaa olla kullanruskea.
Sekoita kuivat aineet yhteen ja yhdistä sitten kuivat ja neste. Sekoita ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä noin tunti.
Jaa taikina kahdeksitoista sämpyläksi mutta pyöritä niitä mahdollisimman vähän jotta sämpylöihin jää "ilmakuplia" ja ilmava koostumus.
Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 15 min; tai seuraa kunnes sämpylöiden pinta alkaa olla kullanruskea.
Olin ostanut pussillisen chia-siemeniä enkä ollut vielä niitä käyttänyt mihinkään. Mutta nyt löysin yhden kohteen johon niitä sitten voi laittaa mukaan, eli sämpylätaikina! Maistuu!
(Ja päällä isot ripaukset pellavansiemeniä)
Näitä pitää leipoa! Kiva resepti ja herkullisen näköisiä pyörylöitä. Leipominen on niin kivaa kun vain aikaa siihen jäisi (pitää huidella kaikkea muuta mukamas!). Lämpöisten leivonnaisten tuoksu on sitä parasta kotoilua! Ihanaa syyskautta <3
VastaaPoista❤😍 Ihanaa syksyä sinnekin!! 🍁
PoistaHerkullisia 😋Sämpylöihin on kiva upottaa vaikka mitä. Yleensä tyhjentelen taikinaan pussinpohjia ja sämpylöistä tulee aina hiukan erilaisia.
VastaaPoistaKyllä! Voi laittaa kaurapuuron jämät tai viimeiset siemenet pussin pohjilta. Taivas on vain rajana. :) :D
Poista