Keskiviikkona oli harmaan tylsä päivä kotosalla. Ei mitään menoa, ei oikein mitään tekemistä. Oli siis aivan pakko leipoa. (Vaikka viime viikonloppuna leivoimme viimeksi. Mutta ne donitsit hävisivät lasten suihin ennätysnopeasti!) Minulla on tapana tallentaa ihanalta kuulostavia reseptejä puhelimeen. Ja tämäkin herkku oli odottanut sopivaa aikaa jo jonkun aikaa. Tykkään niin kovasti leipoa (sekä laittaa ruokaa) ja löytää uusia ohjeita.
Kunpa vaan voisi kutsua kavereita kylään. Olisi niin mukavaa, jos voisimme pyytää ison porukan luoksemme syömään tai kahvittelemaan sekä jakamaan niitä herkkuja. Mutta tällä mennään nyt, ei voi mitään. Toivottavasti ensi vuonna kahvikestit isolla porukalla ovat sallittuja. ❤
Sosiaalisia kontakteja pitää tietenkin välttää yhä edelleen. Ja rajoituksia haluttaisiin tiukentaa edelleen. Esimerkiksi yhden kotitalouden jäsenet voisivat tavata korkeintaan 2 henkilöä ( <--saman perheenjäseniä), kun aiemmin sai tavata 2 kotitalouden kesken, max. 10 henkilöä yhteensä. Toivottavasti luvut lähtevät laskuun ilman liian rajuja toimenpiteitä...
Ihanaa herkkua, pieni pala riittää viemään makeanhimon. (Lautasella päällimmäisenä isoimmat palat ja itselläni teki tiukkaa syödä noin iso pala.) Mutta voi, että oli hyvää. Lapset pitivät myös, vaikka ensin toinen syömäri protestoikin taikinassa olevia pähkinänpalasia...
200 g voita
200 g tummaa suklaata
1 rkl appelsiinin tai sitruunan kuoriraastetta
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g rouhittua pähkinää, esimerkiksi pekaanipähkinöitä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vaniljasokeria
1 ½ dl tomusokeria
2 kananmunaa
1 rkl appelsiini- tai sitruunamehua
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi noin 24 x 34 cm:n kokoiseen uunivuokaan.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jäähtynyt suklaa-voiseos. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja pähkinärouhe.
Kaada taikina vuokaan. Esipaista 15 min.
Valmista juustokakkupäällys. Sekoita tuorejuusto tasaiseksi. Lisää sokerit, munat ja appelsiinimehu.
Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 30 min. tai kunnes brownie on tahmean kypsää ja juustokakku hieman hyytynyt.
Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla ja nosta viileään vähintään kolmeksi tunniksi.
Kiitos reseptistä. Menee kokeiluun, sillä maistan jo tämän herkun suussani. Mukavaa marraskuuta <3
VastaaPoistaKiva kuulla, jos aiot kokeilla. :) <3 Mukavaa marraskuun loppua sinullekin Liisa! :)
PoistaNäyttääpä makoisalta maistuisi hyvän kahvin kanssa varmasti hyvältä:)
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti kokeilla. :) Vaikkapa pikkujouluherkuksi perheen/ystävien kesken. :) <3
Poista