lauantai 21. marraskuuta 2020

Juustokakku-brownies

Keskiviikkona oli harmaan tylsä päivä kotosalla. Ei mitään menoa, ei oikein mitään tekemistä. Oli siis aivan pakko leipoa. (Vaikka viime viikonloppuna leivoimme viimeksi. Mutta ne donitsit hävisivät lasten suihin ennätysnopeasti!) Minulla on tapana tallentaa ihanalta kuulostavia reseptejä puhelimeen. Ja tämäkin herkku oli odottanut sopivaa aikaa jo jonkun aikaa. Tykkään niin kovasti leipoa (sekä laittaa ruokaa) ja löytää uusia ohjeita. 

Kunpa vaan voisi kutsua kavereita kylään. Olisi niin mukavaa, jos voisimme pyytää ison porukan  luoksemme syömään tai kahvittelemaan sekä jakamaan niitä herkkuja. Mutta tällä mennään nyt, ei voi mitään. Toivottavasti ensi vuonna kahvikestit isolla porukalla ovat sallittuja. ❤


Sosiaalisia kontakteja pitää tietenkin välttää yhä edelleen. Ja rajoituksia haluttaisiin tiukentaa edelleen. Esimerkiksi yhden kotitalouden jäsenet voisivat tavata korkeintaan 2 henkilöä ( <--saman perheenjäseniä), kun aiemmin sai tavata 2 kotitalouden kesken, max. 10 henkilöä yhteensä. Toivottavasti luvut lähtevät laskuun ilman liian rajuja toimenpiteitä...





Ihanaa herkkua, pieni pala riittää viemään makeanhimon. (Lautasella päällimmäisenä isoimmat palat ja itselläni teki tiukkaa syödä noin iso pala.) Mutta voi, että oli hyvää. Lapset pitivät myös, vaikka ensin toinen syömäri protestoikin taikinassa olevia pähkinänpalasia...















Resepti löydetty täältä, KLIK!
(Koti ja Keittiö)

Ja kuten kuvasta näkyy meidän brownies oli ilman marjoja.
Ensi kesänä olisikin ihana herkku tuoreiden, 
paikallisten mansikoiden kanssa. Nams!

Tähän loppuun ohje ja toivotan mukavaa viikonloppua!





200 g voi­ta

200 g tum­maa suk­laa­ta

1 rkl ap­pel­sii­nin tai sit­ruu­nan kuo­ri­raas­tet­ta

3 ka­nan­mu­naa

3 dl so­ke­ria

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

100 g rou­hit­tua päh­ki­nää, esi­mer­kik­si pe­kaa­ni­päh­ki­nöi­tä



Tuo­re­juus­to­täy­te

400 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa 

2 rkl va­nil­ja­so­ke­ria

1 ½ dl to­mu­so­ke­ria

2 ka­nan­mu­naa

1 rkl ap­pel­sii­ni- tai sit­ruu­na­me­hua


Läm­mi­tä uu­ni 175 as­tee­seen. Lai­ta lei­vin­pa­pe­ri noin 24 x 34 cm:n ko­koi­seen uu­ni­vuo­kaan.

Su­la­ta voi kat­ti­las­sa. Li­sää jouk­koon pa­loi­tel­tu suk­laa. Ota kat­ti­la lie­del­tä. Se­koit­te­le, kun­nes suk­laa su­laa. Li­sää ap­pel­sii­nin kuo­ri­raas­te. An­na jääh­tyä noin vii­si mi­nuut­tia.

Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri vaah­dok­si. Li­sää jouk­koon jääh­ty­nyt suk­laa-voi­se­os. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Li­sää jouk­koon veh­nä­jau­hot, lei­vin­jau­he ja päh­ki­nä­rou­he.

Kaa­da tai­ki­na vuo­kaan. Esi­pais­ta 15 mi­n.

Val­mis­ta juus­to­kak­ku­pääl­lys. Se­koi­ta tuo­re­juus­to ta­sai­sek­si. Li­sää so­ke­rit, mu­nat ja ap­pel­sii­ni­me­hu.

Jat­ka pais­ta­mis­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 30 mi­n. tai kun­nes brow­nie on tah­me­an kyp­sää ja juus­to­kak­ku hie­man hyy­ty­nyt.

Jääh­dy­tä huo­neen­läm­pöi­sek­si. Pei­tä kel­mul­la ja nos­ta vii­le­ään vä­hin­tään kol­mek­si tun­nik­si.


4 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä. Menee kokeiluun, sillä maistan jo tämän herkun suussani. Mukavaa marraskuuta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, jos aiot kokeilla. :) <3 Mukavaa marraskuun loppua sinullekin Liisa! :)

      Poista
  2. Näyttääpä makoisalta maistuisi hyvän kahvin kanssa varmasti hyvältä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. :) Vaikkapa pikkujouluherkuksi perheen/ystävien kesken. :) <3

      Poista