Oli taas ihan pakko leipoa! :D (Tai leivottu jo monta päivää sitten.) Tähän ihanan makuiseen torttuun löytyi tarveaineet kotoa eikä hommassa mennyt edes kovin kauaa. Bongasin Kotikokkien sivuilta tämän reseptin ja heti herahti vesi kielelle. Seuraavan kerran, kun otetaan leivontamyssy esille, me tehdään lasten kanssa keksejä. Saimme ystäväperheeltä ihanan joulupaketin jonka sisällä oli mm. kotitekoinen keksitaikina-mix lasipurkissa. Niitä vaikka sitten ensi viikolla.
Kotikokkien ohje, KLIK!
2½ dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g voita
2 rkl vettä
1 rkl sokeria
100 g voita
2 rkl vettä
Täyte
5 dl maitoa
1 dl maissijauhoja
1 dl sokeria
4 keltuaista
1 iso sitruunan mehu ja raastettu kuori
Painele taikina korppujauhoitetun vuoan pohjalle ja reunoille.
Paista n. 225 asteessa 15 min.
Sekoita kylmään maitoon maissijauhot ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä muutama minuutti ja ota kattila pois liedeltä.
Sekoita kiisselin joukkoon keltuaiset sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori. Kaada kiisseli pohjan päälle.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja kaada tortun päälle (tai pursota). Paista 5-10 min., niin kauan, että marenki saa kauniin värin.
5 dl maitoa
1 dl maissijauhoja
1 dl sokeria
4 keltuaista
1 iso sitruunan mehu ja raastettu kuori
Marenki
4 valkuaista
8 rkl sokeria
Nypi voi, sokeri ja vehnäjauhot murumaiseksi lisää vesi ja sekoita nopeasti.
4 valkuaista
8 rkl sokeria
Nypi voi, sokeri ja vehnäjauhot murumaiseksi lisää vesi ja sekoita nopeasti.
Painele taikina korppujauhoitetun vuoan pohjalle ja reunoille.
Paista n. 225 asteessa 15 min.
Sekoita kylmään maitoon maissijauhot ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä muutama minuutti ja ota kattila pois liedeltä.
Sekoita kiisselin joukkoon keltuaiset sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori. Kaada kiisseli pohjan päälle.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja kaada tortun päälle (tai pursota). Paista 5-10 min., niin kauan, että marenki saa kauniin värin.
Ja olen Hellapoliisin kirjasta tehnyt limeversion,
melkein sama ohje, KLIK!
(Linkki omaan postaukseen.)
Ja mitäs meille lähetettiin?
Näkyy kuvassa etualalla. ;)
p.s. Meidän uunissa 10 min. olisi ollut aivan liikaa, joten kannattaa tarkkailla marengin väriä. :)
Onpa herkullisen näköinen. Rakastan sitruunaa leivoksissa. Tää on pakko joskus kokeilla :)
VastaaPoista❤😍 Tätä kannattaa kokeilla! Mukavaa sunnuntai-iltaa sinne.
PoistaTätä ihanaa torttua olen leiponut jo - 80-luvulla. Nyt resepti on taas ollut pitkään unohduksissa.
VastaaPoistaMukavaa sunnuntai-iltaa ❤️
Tämä on kyllä ihana torttu, ja ihan helppo tehdäkin. Marenkihuntu kruunaa happaman sitruunatäytteen. Ihan tuli vieläkin vesi kielellä.😃
Poista