Tuli siitä ihan söpö! :D
Minun käärimistaitoni ovat vajavaiset enkä näköjään tiedä vinkkejä ja temppuja saada kääretorttu taipumaan hajoamatta. Mutta tässäkin tapauksessa onneksi maku ratkaisee ja torttu oli oikein maukasta ja muksutkin pitivät, kun oli paljon mansikkaa. :)
Ohje on täältä, KLIK! ja koska ohje on saksaksi kirjoitan sen tähän alle suomeksi ja suosittelen kokeilemaan, oli hurjan hyvää. MUKAVAA maanantaita!
POHJA
4 kananmunaa
ripaus suolaa
120 g sokeria
100 g jauhoja
30 g kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE
500 g mansikoita
300 g rahkaa
100 g mascarponea
100 g kermaa
1 tl vaniljatahnaa
50 g sokeria
2 tl sitruunamehua
2 pussia Gelatine-Fix (=gelatiinijauhetta, itse käytin 3 liivatelehteä)
100 g kermaa
1 tl vaniljatahnaa
50 g sokeria
2 tl sitruunamehua
2 pussia Gelatine-Fix (=gelatiinijauhetta, itse käytin 3 liivatelehteä)
KORISTELU
40 g tummaa suklaata
20 g pehmeää voita
mansikoita
koristeita
20 g pehmeää voita
mansikoita
koristeita
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
Laita leivinpaperi uunipellin päälle.
Vatkaa kanamunia ja sokeria sähkövatkaimella n. 10 min. Noin 5 min. vatkauksen jälkeen lisää suola.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää kolmessa osassa munasokerivaahtoon ja sekoita varovaisesti sekaisin.
Kaada taikina leivinpaperin päälle ja paista n. 12 min. Kokeilla kypsyyttää hammastikulla!
Kippaa kypsä kääretorttupohja keittiöpyyhkeen päälle jonka päälle on siroteltu sokeria, irroita leivinpaperi varovaisesti. Rullaa pohja rullaksi keittiöpyyhettä apuna käyttäen ja anna jäähtyä.
Kaada taikina leivinpaperin päälle ja paista n. 12 min. Kokeilla kypsyyttää hammastikulla!
Kippaa kypsä kääretorttupohja keittiöpyyhkeen päälle jonka päälle on siroteltu sokeria, irroita leivinpaperi varovaisesti. Rullaa pohja rullaksi keittiöpyyhettä apuna käyttäen ja anna jäähtyä.
Pese ja pilko mansikat pieniksi kuutioiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. (Tässä kohtaa pitäisi lisätä se Gelatine-Fix, jos sitä kättäysi. Itse laitoin 3 liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään.)
Sekoita mascarpone, rahka, vaniljatahna, sitruunamehu sekä sokeri keskenään ja lisää joukkoon vatkattu kerma.
Sulata pehmenneet liivatelehdet pikkutilkassa kuumaa vettä ja lisää ohuena nauhana täytteen joukkoon, koko ajan sekoittaen.
Avaa kääretortturulla varovaisesti ja levitä täyte sekä mansikat pohjan päälle. (Minä olin nopea liikkeissäni ja sekoitin mansikat täytteeseen.) Rullaa varovaisesti ja voit kääriä ympärille vielä elmukelmua. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 h.
Oi, miten herkullisen ja kesäisen näköinen kääretorttu <3 Mansikka ja suklaa ovat ihana makupari. Aurinkoisia kesäpäiviä!
VastaaPoistaKiitos, sinulle myös aurinkoista kesää & viikonloppua! ❤ Ja paljon mansikoita. 🍓🍓🍓🍓
PoistaOn herkullisen näköinen kääretorttu ja varmasti maistuu. Mukavaa uuttaviikkoa sinne Saksaan täältä helteisestä Suomesta :)
VastaaPoistaKiitos Suomen-terkuista! ❤ Ja kiitos kovasti, mansikkakääretorttua kannattaa joskus kokeilla. :) Oli kyllä hurjan hyvän makuista. :)
Poista