Pohja eli pieni pullataikina:
3 dl maitoa
½ pak (à 50 g) hiivaa
1 dl sokeria
½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
1 dl rasvaa
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma
ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi.
Alusta loput jauhot ja lisää rasva.
Kohota taikinaa vedottomassa
paikassa leivinliinan alla.
1 l mustikoita (jos käytät pakastemarjoja lisää marjojen joukkoon desi perunajauhoja. Se sitoo kosteutta.)
Paista piirakkaa 200 asteessa n. 20 min.
Nauti kesän mausta.
Voi nam!
VastaaPoistaPullataikinaan tehty mustikkapiirakka on niin hyvää.
Hmmmm, nams, se on varsin hyvää. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle :)
Poista