sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Pääsiäisen juustokakku

Hyvää pääsiäistä sinne jokaiselle. Mitä on ollut ohjelmassa ja mitä olette valmistaneet ruoaksi? Yksi hyvä ystävä kertoi valmistaneensa karitsaa ja tehneensä pihatöitä. Lapsuusajan ystävä on ollut parisuhdematkalla Virossa ja herkuttelemassa Tallinnan ravintoloissa. Ja eräs toinen ystäväpariskunta on ollut lomailemassa Vuokatissa. Eli kaikenlaisia pääsiäisenviettotapoja. Tykkään, että jokainen tekee juuri sitä mistä nauttivat.

Me olemme olleet pääsiäisen kotona (lyhyt Suomi-visiitti tässä välissä) emmekä suunnitelleet mitään sen suurempaa. Kuten aiemmin kirjoittelin, olemme olleet monena vuotena pääsiäisenä reissun päällä. Ja tänä vuonna toisin. Kivaa vaihtelua tämäkin. (Ja minulla on töitä huomenna...)

Me emme valmista koskaan lammasruokia joten tämäkään pääsiäinen ei ollut poikkeus. Menimme kaikkien ruokalempparilla ja valmistimme wrappeja. Jokainen sai täyttää tortillan mielensä mukaan ja syödä sai niin monta kuin jaksoi. Minä tulin aivan täyteen kahdesta. Eli se toinen olisi pitänyt jättää syömättä...

Vaikka mitkään kaupat eivät pääsiäisenä olekaan auki, mutta kahvilat sentään saavat ovat! Eilen ajelimme lähikaupunkiin ulkoilemaan ja auringonpaisteessa kävelyn jälkeen oli kiva piipahtaa itsellemme uuteen paikkaan juomaan kahvit ja limut.

Miehen ja pojan valmistamaa juustokakkua jälkiruoaksi. Tämä oli lasten toive! Ja aina ihan yhtä hyvää. Aldin luomupensasmustikoita päällä ja kakun alla sukulaisilta peritty kaunis jalallinen kakkuvati.

















Mikä oli teidän jälkiruoka tänä pääsiäisenä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti