tiistai 22. elokuuta 2017

Sitruunakakku

Kun on tulossa ystäviä kylään leivotaan tietysti jotakin. Tällä kertaa uuniin sujahti sitruunakakku, helppo, maukas kakku teen kera syötäväksi. Hedelmävadillä makoili muutamat sitruunat niin siitä se ajatus sitten lähti. Kakkureseptin löysin Myllyn Paras -nettisivuilta.



















3 munaa
2½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl sitruunamehua
150 g voi- tai margariinisulaa
1 sitruunan raastettu kuori
(sitruunaesanssia)


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen nesteiden ja rasvan kanssa. Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina rasvattuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min.


Ohje, KLIK!

2 kommenttia:

  1. Oi oi, muistuttaa ambrosiakakkua, retroleivonnaista! Taatusti hyvää. Taas menee kokeiluun.
    T.Maija Myrskyluodolta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla 😊 Tykkään iiseistä resepteistä ja tämä oli sitä! 😀

      Poista