torstai 22. joulukuuta 2022

Joulukalenteri 2022, 22. luukku: Jouluinen suklaahippukakku valkosuklaalla

 





















 




Hyvää huomenta, guten Morgen! Puuttuuko teidän joulupöydästä vielä jotakin? Vai pursuaako jääkaappi ja pakastin jo ihan ääriään myöten? Tämän suklaisen kakun voi toki väsätä myös uudeksi vuodeksi. ;) Kakulle toimi inspiraationa nämä hauskat koristeet jotka olin ostanut Lidlistä jo aikaa sitten. Dr. Oetkerin suklaahippuja löytyi myös avaamaton laatikko sekä kokonainen valkosuklaalevy. Tytär leipaisi tämän ihan itsekseen ja kakku onnistui hienosti. 

Kuvissa myös uusi joulumukini ja -lautanen, eikö olekin tosi suloiset? Nämäkin sain tämän vuoden joulupaketista. (Ystävien kesken vaihdetut lahjat avaamme saman tien. Se on sellainen tapa. :))



250 g voita 
3,5 dl sokeria
4 kananmunaa
1,5 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
Paketillinen suklaahippuja


Uuni 175 asteeseen.
Voitele kakku vuoka ja lisää vähän korppujauhoja ja pyörittele sitä joka puolelle vuokaa.
Yhdistä kuivat ainekset.
Vaahdota voi ja sokeri
Lisää kananmunat yksitellen.
Lisää vuorotellen kuivia-aineita ja maitoa ja sekoita lastalla.
Paista 175 asteessa, n. 1 h, mutta tarkkaile, jokaisen uuni on erilainen. 
Voit kokeilla kakun kypsyyttä tikulla.
Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kumoamista.

(Meidän kakun päällä oli sulatettua kuorrutusvalkosuklaata (Weisse Schokolade Kuvertüre). Jota voi käyttää sulatettuna sellaisenaan kuorrutuksena.)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti