-

-

torstai 16. maaliskuuta 2017

Juustokakku uunissa



Ihanan runsas juustokakku Kotilieden maittavalla ohjeella!




Näistä kuvista tuli niin kauniita, vaikka itse sanonkin. ;)

Puuterisokerilla peitetyt marjat näyttävät kauniilta 
ja taustalla tulppaanimaljakko.











12 ANNOSTA

Ainekset
150 g voita tai margariinia
3 rkl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1-2 rkl vettä

4 kananmunaa
1 vaniljatanko
3 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sitruunamehua



Vaahdota rasva ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon vehnä- jauhot 
ja kananmuna ja lopuksi vesi.

Erottele täytteen kananmunat keskenään. Halkaise 
vaniljatanko pitkittäin ja raaputa siemenet kulhoon. 
Lisää keltuaiset ja loput täytteen aineksista ja vatkaa 
seos huolella tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset erikseen 
ja lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen taikinaan.

Aseta leivinpaperiarkit irtopohjaisten kakkuvuokien 
pohjan ja reunan väliin. Valmista yksi isompi, halkaisijaltaan 
24 cm oleva tai kaksi pienempää, halkaisijaltaan noin 
18 cm kakkua. Painele taikina vuokien pohjille ja reunoille. 
Valuta täyte vuokiin ja tasoita pinta. Paista 175 asteisen uunin 
keskitasolla noin tunti. Nosta jäähtymään. Anna vetäytyä 
hyvin viileässä ennen vuoasta irrottamista. Koristele tuoreilla marjoilla.




Ohje Kotilieden sivulta, KLIK!

4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen juustokakku! Mukavaa torstai iltaa teille sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli hyvin maukas kakku. Mukavaa viikonloppua Sinulle! :)

      Poista
  2. Nyt herahti vesi kielelle 😛 Ihanat ovat myös kuvat!
    T.Maija Myrskyluodolta

    VastaaPoista