torstai 13. toukokuuta 2021

Salaattia kananmunalla, perunoita ja kalaa
























Kuvissa viime viikoista evästä!


keitettyjä perunoita

savukalaa

salaattia kananmunalla

dippikastike

patonkia + sinihomejuusto

mansikoita ja pensasmustikoita jälkkäriksi



Tälläisen ruoan laittamisessa ei mene kyllä kauaa. Sillä aikaa, kun perunat kiehuvat voi pestä marjat, pilkkoa vihannekset salaattiin, ottaa lautaset esille jne.

Loput kalat päätyivät salaatin sekaan ja siitä 
muodostui miehelle hyvä lounas töihin.
Ja voi vitsit mansikat ovat olleet jo niin makeita, vaikka ei ihan vielä ;) paikallisia olekaan tarjolla.




Mansikkakesää odotellessa...

Mukavaa helatorstaita!
Täällä lapsilla onkin tänään 
sekä huomenna vapaapäivä. 
(Helatorstaina on myös Saksan 
isänpäivä. :))



 

4 kommenttia:

  1. Saksan isänpäivä on höpöhöpöä: miesten juopottelupäivä, juopottelevat keskenään. Huvinsa kullakin. Ihan niin kuin eivät tekisi sitä minä tahansa muuna vuoden päivänä. En tunne yhtään miestä, jotka vietäisivät isänpäivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tiesin kyllä minkälainen on Saksan isänpäivä. :) Me ei vietetä isänpäivää saksalaiseen tapaan, vaan ihan niin kuin Suomessa olemme tottuneet. Mies saa 2 isänpäivää vuodessa. Päiväkodissa sekä Grundschulessa askartelivat isänpäiväksi (kuten äitienpäiväksi) kortteja ja lahjoja.

      Ja me taas kyllä tunnemme saksalaisia perheitä joissa isänpäivätraditioihin ei liity alkoholia. Perheitä ja isiä on niin erilaisia. :)

      Poista
  2. Ihana keväinen ateria! Kiva, kun isä saa viettää kaksi nimikkopäivää vuodessa. Osuuko äitienpäivä Saksassa samaan kuin täällä, vai saatko Sinäkin nauttia kahdesta äitienpäivästä?
    Aurinkoista toukokuista päivää täältä sinne ☀️🌼❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on valitettavasti vain yksi äitienpäivä, kun ovat samana päivänä Suomessa ja Saksassa! :D Saksan isänpäivänä miehelläkin on vapaapäivä (pitkä viikonloppu) ja tulee yleensä käytyä jossakin retkellä ja olemme olleet myös usein reissun päällä. Marraskuussa juhlimme sitten eri tavalla ja tietysti muistamme isoisää Suomessa jne. :) Kiitos aurinkoisista terveisistä, täällä taivas näyttää uhkaavan harmaalta...

      Poista