-

-

tiistai 23. kesäkuuta 2015

Saksanpähkinä-kanelineliöt

Ohje löydetty kirjasta, Leivonta, yli 100 hyvää ohjetta (Gummerus)




115 g voita
225 g ruskeaa sokeria
1 kananmuna
1 keltuainen
150 g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
85 g saksanpähkinöitä, rouhittuna




Pane voi ja sokeri kattilaan miedolle lämmölle ja
sekoita kunnes sokeri on liuennut.
Keitä vielä 1 min. Anna seoksen kuplia, mutta ei kiehua.
Jäähdytä n. 10 min.

Sekoita sokerivoiseoksen joukkoon kananmuna, keltuainen.
Siivilöi yhteen sekoitut kuivat aineet, lisää pähkinät ja
sekoita tasaiseksi. Kumoa taikina voideltuun n. 18 cm, vuokaan
(halutessasi laita leivinpaperia). Paista 180 asteessa noin.
20 min tai niin kauan, että taikina on kimmoisa keskeltä
eikä hammastikkuun tartu taikinaa.

Jäähdytä.

Nauti. :) :)





Ulkopöydälle räiskyvän pinkit tabletit...
aika hauskan värikäs ostos!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti