maanantai 29. joulukuuta 2014

Tsatsikikakku










Tämä, jo kesällä valmistamani voileipäkakkutyyppinen tsatsikikakku, tuli jostain syystä mieleeni. En keksinyt mitään syytä sille ettenkö jakaisi reseptiä blogissa. :) Kakku on väsätty aikaa sitten, mutta tuoreessa muistissa on, että tsatsikikakku oli jymymenestys (valmistin kakun ystävän toiveesta illanistujaisiin) sekä hyvin maukasta.

Ohje löytyi Valion- sivuilta! Ehdottamasti kokeilemisen arvoinen, suht helppoa ja varsin näyttävä tarjottava perinteisten kala- tai lihavoileipäkakkujen rinnalle/paikalle. :)

Resepti, täältä!!




175 g ruisvuokaleipää
75 g voita
½ dl hienonnettua persiljaa

TÄYTE

4 liivatelehteä
150 g kesäkurpitsaa tai kurkkua
½ dl kurkkusalaattia
¼ dl kapriksia
1 tl sitruunapippuria
1 - 2 valkosipulin kynttä
2 tl juoksevaa hunajaa tai sokeria
2 prk (à 200 g) pehmeää raejuustoa
1 prk (200 g) crème fraîchea
2 rkl sitruunamehua
KORISTELUUN

rucolaa
pala (50 g)
kurkkua tai kesäkurpitsaa
1 dl paprikatäytteisiä oliiveja
¼ dl kapriksia
75 g graavilohta tai kylmäsavuhärkää


Murusta leipä monitoimikoneessa. Lisää voisula ja halutessasi hienonnettu persilja. Taputtele leivinpaperille irtopohjavuokaan (Ø sisämitta 22 cm). Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Leikkaa kesäkurpitsa tai kurkku aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä ne, kurkkusalaatti, hienonnetut kaprikset, sitruunapippuri, murskattu valkosipuli, hunaja (tai sokeri), raejuusto ja crème fraîche.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi. Liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun, älä keitä. Sekoita liivateseos raejuustoseokseen. Kaada vuokaan. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa 4 t tai yli yön ja koristele!




Sopisi vaikka uudenvuoden juhliin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti